SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Sprek mandagsdobbel fra engelsk fotball

Derby County's Darren Bent celebrates scoring his side's first goal during the English FA Cup fourth round soccer match between Leicester City and Derby County at Pride Park, Derby, England, Friday, Jan. 27, 2017. (Nick Potts/PA via AP)

Derby County's Darren Bent celebrates scoring his side's first goal during the English FA Cup fourth round soccer match between Leicester City and Derby County at Pride Park, Derby, England, Friday, Jan. 27, 2017. (Nick Potts/PA via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Derby lukter på Premier League, mens Sheffield United er i fritt fall på tabellen.

DEL

Oddstips (Siste) Godt nyttår, alle sammen! Tradisjonen tro er det full rulle i engelsk fotball 1. nyttårsdag. Det bugner av kamper fra Premier League, Mesterskapserien, Legaue One og League Two. Det spilles fem kamper i Premier League, hvor blant annet Liverpool og Manchester United er i aksjon.

Søndagskupongen: Full runde på mandag

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Derby County - Sheffield United H

Engelsk, Mesterskapserie. Toppoppgjør i Mesterskapserien. Derby som innehar annenplassen møter Sheffield United som ligger på sjetteplass, men formen til de to lagene er vidt forskjellig.

For én måned siden virket det som Sheffiled United skulle være i stand til å kjempe om direkte opprykk til Premier League, men ting endrer seg fort i Mesterskapserien. Nå ser Derby ut som et opprykkskandidat, mens Chris Wilder sine menn må ta seg kraftig sammen om de skal ta en playoffplass.

Derby slo Ipswich 2-1 på Lille nyttårsaften, mens The Blades tapte 0-1 mot Bolton hjemme på Bramall Lane. Dermed står Sheffiled United fortsatt med kun én seier på de åtte siste kampene.

The Rams har en av de største spillerstallene i Mesterskapserien, og det drar de nytte av i perioder med et tett kampprogram. Akkurat nå spiller Gary Rowetts menn med massevis av selvtillit, og de er kun serieleder Wolverhampton som har tatt flere poeng enn Derby på de åtte siste kampene.

Derby har vunnet elleve av 15 kamper i Mesterskapserien, og i fem av de siste seks kampene har de vist fremgang i begge ender av banen. Defensivt har de vært solide. The Rams har kun sluppet inn to mål på de ni siste kampene. For et lag som blant annet tapte 1-4 og 2-4 tidligere denne sesongen er det en betydelig forbedring. Nå har de de nest beste forsvaret i ligaen. De har sluppet inn mindre enn ett mål i snitt!

Fremover viser Sam Winnall flott form. The Rams kunne tillate seg å plassere spillere som David Nugent, Chris Martin og Andi Weimann på benken, og med Darren Bent tilbake fra skade har de ikke mangel på alternativer offensivt.

Sheffield United har også bra med alternativer fremover på banen, men Leon Clarke , som er toppscorer i Mesterskapserien, scoret kun ett mål i desember. Billy Sharp har også hatt en svk periode. Det har gått utover resultatene til The Blades som kun har vunnet én av de siste åtte kampene.

Sheffield United har en god statistikk på Pride Park. The Blades har vunnet 1-0 i fire av de fem siste kampene der, men jeg tror ikke de vinner mandagens kamp.

Derbys midtbanespiller Joe Ledley er usikker, men ellers har Derby de fleste sentrale spillerne på plass.

George Baldock er tilbake hos Sheffield United. Clayton Donaldson og Jake Wright kan komme inn, mens David Brooks, Paul Coutts, Kieron Freeman og Ched Evans er alle på skadelisten.

Vi stoler på et formsterkt Derby-lag, og bruker denne kampen i en frekk dobbel.

Bristol Rovers - Portsmouth B

Engelsk, League One.  Portsmouth flotte form fortsatte Lille nyttårsaften, da de slo Northampton på Fratton Park.

Pompey har i løpet av de siste to månedene etabelert seg som et topplag i League One. De ligger nå på playoffplass, to poeng foran Rotherham på syvendeplass.

Kenny Jacketts menn har nå vunnet seks av de siste syv kampene, og jeg tror de fortsetter den fine formen 1. nyttårsdag.

I motsetning til Portsmouth har Bristol Rovers hatt problemer med å vinne kamper de siste ukene. Nå har de fire kamper poå rad uten seier, og jeg tror de skal å problemer mot et høytflyvende Pompey-lag.

På bortebane har Kenny Jackett hatt et mer forsiktig tilnæriming i kampene. De har lagt seg bakpå og satser på kjappe overganger. Det kan være den rette medisinen mot et Bristol Rovers-lag som ofte har hatt problemer når de har måttet styre kampene.

Portsmouth har en super statistikk mot Bristol Rovers. De har vunnet de fem siste kampene mot dem. Da lagene møttes på Fratton Park tidligere denne sesongen vant Portsmouth 3-0.

Rory Gaffney og Chris Lines kan være tilbake hos vertene, mens Daniel Leadbitter og James Clarke er definitivt ute.

Gareth Evans og Danny Rose er ute hos Portsmouth, også Brandon Haunstrop, Stuart O'Keefe, Kal Naismith og Milan Lalkovic er på skadelisten til gjestene.

Portsmouth har fem seire på de seks siste kampene, og jeg satser på at  de fortsetter den fine stimen. Denne bruker vi i en dobbel.

Mandagens dobbelttips er Derby + Portsmouth. Denne kombinasjonen belønnes med herlige 4,97 i odds. Innsatsen blir 100 kroner, og spillestopp er klokken 1555.

Her er vårt dobbelttips mandag 1. januar:

Derby County - Sheffield United 1,95 - 3,15 - 3,30 H

Bristol Rovers - Portsmouth 2,35 - 3,00 - 2,55 B

Total odds:  4,97