SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Statistikken knuser Everton-håpet

Historiskken taler for at Liverpool og Daniel Sturridgevinner søndagens lokaloppgjør mot Everton. (AP Photo/Rui Vieira)

Historiskken taler for at Liverpool og Daniel Sturridgevinner søndagens lokaloppgjør mot Everton. (AP Photo/Rui Vieira) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Liverpool har en overlegen statistikk mot Everton. De er ubeseiret i de siste 15 ligakampene mot naboen på Merseyside.

DEL

Oddstips Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssingel cupfinalen: Rosenborg blir norgesmestere

Oddssingel Premier League: Vi tror på hjemmeseier i London-derbyet

Oddssingel Premier League: Salah er ustoppelig hjemme på Anfield

Oddsdobbel: Eintracht Frankfurt er i monsterform

Oddssingel cupfinalen: Helland scorer i nok en cupfinale

Ny stor fotballdag venter oss søndag. I England skal det spilles to herlige derbyer. Historiske Merseyside-derbyet mellom Liverpool og Everton spilles 17:15. London-derbyet mellom Arsenal og Tottenham spilles to timer tidligere. To timer før det igjen så er det dags for NM-finale på Ullevål mellom Rosenborg og Strømsgodset. I tillegg til dette spiller flere av storlagene i de største ligaene. Det er bare å glede seg!

Vanvittige 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Liverpool – Everton (Pause/fulltid dobbel) U/H 3,75 i odds

Liverpool henger på regjerende ligamester Manchester City i toppen av tabellen. Før søndagens kamper ligger Anfield-laget på annenplass, fem poeng bak City med én kamp mindre spilt.

I Champions League går det ikke like bra for Jürgen Klopps men. Etter onsdagen 1-2-tap mot PSG begynner det å spøke for avansement i turneringen hvor de var tapende finalistene sist sesong.

De har fortsatt skjebnen i egne hender. Utgangspunktet er greit, de må slå Napoli med to mål eller mer i den siste runden i gruppespillet for å gå videre.

Julegavetips! Se alle sesongens nye Liverpool-drakter her!

Borteformen i Champions League har vært elendig denne sesongen, men heldigvis har de ikke tatt med seg problemene fra Europa inn i den hjemlige ligaen.

Klikk her for å levere dette spillet

Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League, hvor de har vunnet ti av 13 kamper.

De tre uavgjortresultatene til Liverpool har alle kommet mot de topp seks-lag i Premier League. Hjemme på Anfield har de vunnet fem av seks kamper, det eneste uavgjortresultatet kom mot Manchester City. Everton holder ikke samme nivå.   

Søndagens match er en jubileumskamp. Det er det 100. ligamøtet mellom Liverpool og Everton på Anfield. hjemmelaget har vunnet 43 ganger, mens Toffees står med 23 seire, 33 kamper har endt uavgjort.

Resultatene de siste åtte årene har gått Liverpool sin vei. Klopps karer er ubeseiret i de siste 15 ligakampene mot Everton. De står med seks seire og ni kamper har endt med poengdeling.

Sist gang Toffees tok tre poeng i Merseyside-derbyet var tilbake i oktober 2010. Det var på Goodison Park.

Anfield har vært en marerittarena for Everton. De har ikke vunnet der på 19 år. Forrige gang de tok tre poeng der scoret Kevin Campell kampens eneste mål.

Men: Everton har et bra lag denne sesongen, og kampen blir ingen walkover for Liverpool.

The Toffees viser nemlig flott form. De har kun tapt én av de siste syv ligakampene, men de tar mesteparten av poengene sine hjemme på Goodison Park. De har bare vunnet én kamp borte denne sesongen.

Det er faktisk ingen Everton-managere som har vunnet sitt første derby mot Liverpool på Anfield. Jeg tror ikke at Silva klarer det heller.

Liverpool spiller uten Jordan Henderson, som er suspendert i søndagens kamp. Det er flere spillere som sliter med småskader etter kampen i Paris, men de vil trolig bli klare. Everton-manager Marco Silva har ingen nye skader eller suspensjoner.

Det er mye prestisje som står på spill i disse kampene, så denne kampen vil antakeligvis bli jevnspilt. I ti av 13 ligakamper denne sesongen har det stått uavgjort når Everton har gått til pause. Jeg tror også det kan bli utfallet etter de første 45 minuttene i søndagens kamp, men jeg tror Liverpool vinner til slutt.

Liverpool har vært solide bakover denne sesongen. På Merseyside har de bare sluppet inn ett mål denne sesongen – det kom mot Cardiff. Jeg tror heller ikke at søndagens derby blir noen målfest. Mitt tips er U til pause og hjemmeseier til slutt på Anfield. Det gir finfine 3,75 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet