SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tromsø er kapable til å ta poeng på Lerkendal

Av

Formsterke Tromsø vant på Lerkendal i fjor og Rosenborg blir ingen sikker-kamp for oss på lørdagens tippekupong.

DEL

(Siste) En kamp fra Eliteserien, tre kamper fra 2. divisjon og ni kamper fra norsk 3. divisjon er rammen rundt lørdagens tippekupong. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 850 000 kr denne lørdagen. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55 på lørdagskupongen. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på kupongen.

1. Rosenborg - Tromsø
15. serierunde i Eliteserien innledes lørdag og etter helgens serierunde venter det fire ukers pause i Eliteserien.

Siden Molde slo Brann 4-0 forrige søndag og Rosenborg tok tre poeng borte mot Sandefjord, er nå Rosenborg kun fire poeng bak serieleder Brann. Rosenborg har vunnet fem av åtte spilte bortekamper denne sesongen, samtlige seire er kommet med ett mål. Og det kjennetegner som kjent ett topplag. Hjemme på Lerkendal står laget med 4-2-1 hittil, tapet kom mot nettopp Brann. Anders Konradsen er ute med skade og blir borte noen uker og denne uken ble også danske Jakob Rasmussen solgt til italienske Empoli.

Tromsø gjorde jobben hjemme mot Odd søndag og vant 2-1. Det var lagets femte trepoenger på de seks siste seriekampene, men siden lagene foran også vant er Tromsø fortsatt på 5. plass. Står med 26 poeng og har kun fire poeng opp til Rosenborg på 2. plass. Svake 2-1-4 på bortebane, men de to seirene er kommet i løpet av de tre siste bortekampene.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende på Lerkendal og den Tromsø-seieren kom forrige sesong på 16. mai. Det er slett ikke utenkelig at Tromsø kan få med seg poeng også denne gang.  Vi tar med alle tegn. HUB.

2. Asker - Moss
2. divisjon avdeling 1. Etter 12 serierunder er det Raufoss som topper tabellen med sine 26 poeng tett fulgt av Mjølner på 25 poeng. Etter tre strake tap er Asker falt ned til 8. plass med sine 18 poeng. To strake 1-2 tap på bortebane nå, der tallene viser svake 2-0-5. Hadde vunnet samtlige fire hjemmekamper, før det ble 0-3 tap i siste hjemmekamp mot Grorud for tre uker siden.

Også Moss har hatt en variabel første halvdel av sesongen og ligger på 9. plass med 16 poeng etter rekken 5-1-6 på sine 12 første seriekamper. Tok en sjelden borteseier (2-1-3) mot Grorud nest sist, men røk 0-2 hjemme for Alta sist helg.

3-3 i tilsvarende seriemøtet mellom lagene i 2016-sesongen. Hjemmesterke Asker taper neppe to hjemmekamper på rad. HU.

3. Elverum - Fram Larvik
2. divisjon avdeling 1. Ilikhet med serieleder Raufoss står Elverum med kun to tap hittil, men desto flere poengdelinger gjør at det er seks poeng opp til serielederen. Ligger på 6.plass med totalt 20 poeng etter rekken 5-5-2 på sine 12 første seriekamper. Er fortsatt ubeseiret hjemme på Elverum (3-3-0). Men formen er ikke som best for tiden, ingen av de fire siste seriekampene er vunnet (0-3-1).

Fram Larvik åpnet sesongen med to strake seire, men har åtte tap på de ti seneste seriekampene. Sliter med store skadeproblemer for tiden og ligger fjerde sist med sine 12 poeng. Fem av seks bortekamper er tapt.

Elverum bør ha gode muligheter til å komme tilbake på vinnersporet her og vi lar hjemmelaget stå ugardert. H.

4. Grorud - FK Mjølner
2. divisjon avdeling 1. Etter en bra innledning på sesongen er det kun blitt en seier på de fem siste seriekampene for Grorud, som til tross for det ligger på en flott 5. plass. Står med 20 poeng etter rekken 6-2-5, men har ikke bedre enn 2-1-3 på hjemmebane.

Overraskende sterk første halvdel av Mjølner som avanserte til 2. plass etter forrige helgs 4-3 seier hjemme mot Stabæk 2. Solide 4-0-2 på bortebane, men tross kun to bortetap snodige 7-13 i målforskjell på bortebane. Det skyldes 1-5 tap mot Asker i andre serierunde og 0-6 tap mot Bærum i femte serierunde. I fjerde serierunde vant laget 1-0 borte mot Fredrikstad, så det er ikke mye logikk i de tre borteresultatene. Har også slått serieleder Raufoss på bortebane med 2-1.

Ustabile Grorud kan nok fikse poeng her og vi anbefaler helgardering. HUB.

5. Spjelkavik - Herd
De ni siste kampene på tippekupongen er alle hentet fra 3. divisjon og vi starter i Møre og Romsdal med en kamp fra avdeling 1. Her har lagene spilt litt ulikt antall kamper (11,12 og 13). I alle de seks 3. divisjonsavdelingene er det 14 lag og kun vinnerne rykker opp, mens de fire nederste rykker ned.

Spjelkavik gikk på sesongens femte av seks mulige bortetap da det ble 1-3 tap mot Molde 2 forrige helg. Med solide 3-2-1 på hjemmebane er laget totalt på 14 poeng og ligger på 8. plass. Det skiller kun ett poeng ned til Ready på nedrykksplass.

Herd har kun spilt 11 kamper hittil ettersom forrige helgs kamp mot Ullern ble avlyst grunnet tåke på Vigra. Står med totalt 13 poeng og kun målforskjellen skiller laget fra å ligge på nedrykksplass. Moderate 1-1-3 på de fem spilte bortekampene.

0-2-4 på de seks siste tilsvarende, kanskje det endelig er dags for hjemmeseier nå. HUB.

6. Selbak - Lørenskog
2. divisjon avdeling 2. Tabelljumbo Selbak står med ett fattig poeng etter sine tolv første seriekamper og det poenget kom borte mot Gjelleråsen femte sist (2-2). Resten av kampene er tapt og hjemme har ikke laget kapret ett eneste poeng.

Da er det bedre stilt for Lørenskog som ligger på 3.plass med totalt 24 poeng etter rekken 7-3-2. Har åtte poeng opp til serieleder Eidsvold Turn som laget holdt til 0-0 hjemme på Lørenskog forrige lørdag. 3-1-2 totalt på bortebane.

Før eller siden tar nok Selbak poeng på hjemmebane, men vi tror ikke det skjer lørdag. B.

7. Valdres - Østsiden
2. divisjon avdeling 2. Valdres med ustabile 6-1-5 på de tolv første seriekampene. Sist lørdag ble det 1-4-tap f borte for Gjelleråsen. Ligger på 5. plass med totalt 19 poeng. 4-0-2 hjemme på Fagernes, begge tapene er kommet mot lag som ligger topp seks.

Med kun to seire på de tolv første seriekampene (2-6-4), ligger Østsiden tredje sist og på nedrykksplass snaut halvveis i sesongen. Har dog kun to bortetap på seks bortekamper hittil (1-3-2).

Valdres har stort sett vunnet på hjemmebane mot lag fra nedre tabellhalvdel og skal ha gode poengsjanser også her. H.

8. Eidsvold Turn - Bjørnevatn
Med råsterke 10-2-0 på sine tolv første seriekamper, har hjemmelaget tatt regi direkte i 2. divisjon avdeling 2 og leder tabellen med seks poeng ned til Kvik Halden på andreplass. Måtte nøye seg med 0-0 i den vanskelige bortekampen mot Lørenskog sist helg, men lever nok godt med den poengdelingen. Seks seire på seks spilte hjemmekamper.

Bjørnevatn med en viktig trepoenger hjemme mot nestjumbo Skedsmo forrige helg. Ligger på plassen over nedrykksstreken med sine 14 poeng. Fire av fem bortekamper er tapt.

Eidsvold Turn blir muligens lørdagskupongens aller største favoritt og her hjelper det neppe å spekulere. H.

9. Halsen IF - Urædd
2. divisjon avdeling 3. Halsen åpnet med fem strake seire, men tok så kun ett poeng på de fire neste seriekampene. Slo så tilbake med to strake seire, men røk som ventet i toppkampen borte mot Ørn-Horten forrige helg. Kunne overtatt serieledelsen med seier i den kampen, men er nå seks poeng bak serieleder Ørn-Horten og ligger på 3. plass med totalt 22 poeng. Solide 4-1-1 på hjemmebane.

Urædd ligger fjerde sist med totalt 13 etter rekken 4-1-7. Solide 4-1-1 på hjemmebane, betyr også at samtlige poeng for Urædd har kommet hjemme i Porsgrunn. Samtlige seks bortekamper er tapt.

Halsen har vist litt haltende form i det siste, men prestert bra på hjemmebane hele tiden. HU.

10. Madla - Ørn-Horten
2. divisjon avdeling 3. 4-4-4 totalt for Madla som har vunnet sine to siste og tatt seg over nedrykksstreken og har tre poeng ned til Urædd på den øverste nedrykksplassen. Kun ett hjemmetap hittil på seks forsøk (2-3-1).

Serieleder Ørn-Horten vant toppkampen hjemme mot Halsen forrige lørdag og ettersom også Sola på 2. plas avga poeng, økte serieledelsen til fem poeng. Står uten tap på sine elleve første seriekamper (8-4-0) og står med 4-2-0 på bortebane.

Madla har kun ett hjemmetap og kanskje kan de knipe ett poeng fra serielederen, som vi ikke tror taper lørdag heller. UB.

11. Vindbjart - Pros Grenland
2. divisjon avdeling 3. Ustabile 5-2-5 på de tolv første seriekampene for Vindbjart som står med totalt 17 poeng og ligger på 8. plass. Det skiller ikke mer enn fire poeng ned til Urædd under streken. Ni scoringer og to borteseire i sine to siste, kampene er vunnet mot bunnlagene Åssiden og Egersund 2. På hjemmebane viser tallene 2-1-2.

Middelhavsfarer Pors Grenland står med totalt 17 poeng etter rekken 5-2-5 på sine tolv første seriekamper. Det gir en foreløpig 7. plass på tabellen før helgens serierunde. Står med fire seire på de fem siste seriekampene, men tre av seirene er tatt hjemme i Porsgrunn. Borte har Pors kun en seier på seks forsøk (1-1-4).

Hjemmelaget skal kunne unngå tap her og vi nøyer oss med halvgardering. HU.

12. Åssiden - FK Tønsberg
2. divisjon avdeling 3. Nestjumbo Åssiden står med totalt 11 poeng etter rekken 3-2-7 på sine elleve første seriekamper. Det skiller fem poeng opp til Madla på sikker plass. Ni av elleve poeng er tatt hjemme i Drammen (3-0-3).

FK Tønsberg ligger på 4. plass med totalt 20 poeng etter rekken 5-5-2 på sine tolv første seriekamper. Det betyr at det er åtte poeng opp til serieleder Ørn-Horten. Begge tapene er faktisk kommet på hjemmebane (2-2-2), borte er laget ubeseiret på de seks første (3-3-0).

1-3 i tilsvarende serieoppgjør i 2015-sesongen. FK Tønsberg skal ha gode poengsjanser også denne gang. B.

96-rekker:
1. Rosenborg — Tromsø HUB

2. Asker — Moss HU

3. Elverum — Fram Larvik H

4. Grorud — FK Mjølner B

5. Spjelkavik — SK Herd HU

6. Selbak — Lørenskog B

7. Valdres — Østsiden H

8. Eidsvold Turn — Bjørnevatn IL H

9. Halsen IF — Urædd HU

10. Madla — Ørn Horten UB

11. Vindbjart — Pors Grenland HU

12. Åssiden — FK Tønsberg B

432-rekker:
1. Rosenborg — Tromsø HUB

2. Asker — Moss HU

3. Elverum — Fram Larvik H

4. Grorud — FK Mjølner HUB

5. Spjelkavik — SK Herd HUB

6. Selbak — Lørenskog B

7. Valdres — Østsiden H

8. Eidsvold Turn — Bjørnevatn IL H

9. Halsen IF — Urædd HU

10. Madla — Ørn Horten UB

11. Vindbjart — Pors Grenland HU

12. Åssiden — FK Tønsberg B