SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi tror Lyon og Ada Hegerberg vinner den «norske duellen»

Lyon og Ada Hegerberg trenger et godt utgangspunkt før returkampen mot Wolfsburg i Tyskland. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Lyon og Ada Hegerberg trenger et godt utgangspunkt før returkampen mot Wolfsburg i Tyskland. (AP Photo/Efrem Lukatsky) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lyon og Ada Hegreberg har vunnet 29 hjemmekamper på rad. Vi tror de vinner sin 30. hjemmekamp på rad onsdag.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddsdobbel: Vi tror Lyon og Ada Hegerberg vinner den «norske duellen»

Oddssingel Champions League: LSK kvinner skal gi Barcelona kamp

Flax: Ti ting du ikke visste om Flax

Det er uten tvil kvartfinalene i Champions League for kvinner som er det klare høydepunktet på onsdagens langoddsprogram. LSK kvinner skal i aksjon mot Barcelona og har bortekamp først. Tre av kvartfinalene spilles i kveld, mens Chelsea og PSG møtes torsdag. I tillegg til Champions League, spilles det også to privatlandskamper i fotball for menn. Utover dette er det en rekke kvalifiseringskamper til NM for menn i kveld. I Sverige er det avgjørende kamper i kvalifiseringsserien i Hockeyallsvenskan om retten til å møte AIK i playoff. Og i NHL spilles det tre kamper natt til torsdag.

NB! 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Olympique Lyon – VfL Wolfsburg 1,55 – 3,65 – 4,60 H (spillestopp kl. 2040)

Kvartfinale i Champions League for kvinner og dette er første kamp. Lyon er naturlige favoritter. De har vunnet Champions League fem ganger og de har gått til topps i den gjeveste klubbturneringen for kvinner de tre siste sesongene. Wolfsburg har vært motstander i finalen to av de tre siste sesongene.

Sist sesong sto det 0–0 etter ordinær spilletid, men de franske damene vant etter ekstraomganger. I 2016 vant Lyon etter straffesparkkonkurranse.

Lyon har vært i ni kvartfinaler i Champions League og de har avansert videre til semifinalen alle ni gangene. Den franske klubben er verdens beste fotballag for kvinner, og de er i knallform før kvartfinalen mot Wolfsburg.

Lyon står uten tap i de 24 siste kampene, og de har vært helt overlegen på hjemmebane. Statistikken viser at de har vunnet 29 hjemmekamper på rad. Det er imponerende. Lyon er serieleder i Division 1 Féminine, to poeng foran Paris St. Germain. De to topplagene skal møtes om noen uker, og da vil sannsynligvis ligaen bli avgjort.

Norske Ada Hegerberg er den store stjerne i Lyon. Hun harb vært toppscorer i den franske ligaen de tre siste sesongene. Spisstjernen fra Sunndalsøra er spilleren har scoret vanvittige 122 mål på 96 kamper for Lyon. Hun scoret to av målene da de slo Bordeaux 7–1 i helgen.

Wolfsburg topper den tyske Bundesliga, men det er bare målforskjellen som skiller dem Bayern München etter at de tapte 4–2 mot serietoeren for et par uker siden. Laget fra bilbyen kan ta sitt tredje ligagull på rad.

Det tyske laget har tatt seg videre fra kvartfinalen i Champions League fem av seks ganger, så jeg tror ikke de blir noen pushover.

Det kan være tre norske spillere på banen i kvartfinalekampen i Lyon onsdag. Det tyske laget har nemlig norske Kristine Minde og Caroline Graham Hansen i troppen. Minde har scoret seks mål for Wolfsburg fra sin midtbaneposisjon så langt denne sesongen, mens Graham Hansen har fire mål. Det er polske Pajor som er toppscorer ii Wolfsburg og i Bundesliga. Hun har 18 mål denne sesongen. Danske Pernille Harder ligger på annenplass med 14 mål. Harder er den største stjernen i Wolfsburg-laget.

Ada Stolsmo Hegerberg ble vinner av den første kvinnelige Ballon d'or-kåringen i 2017-2018-sesongen, men det er andre kåringer som har hatt Pernille Harder på topp (The Guardian). Onsdag møtes to av verdens beste kvinnelige fotballspillere, og da vil vi muligens få se hvem som er best. Jeg mener Lyon skal ta første stikk i kvartfinalen. Hjemmebanefordelen blir avgjørende. Oddsen på hjemmeseier er 1,55. Det er selvsagt for lavt å bruke som singeltips. Derfor bruker jeg denne i en dobbel.

Rhein-Neckar Löwen – HBC Nantes 1,63 – 7,50 – 2,60 H (spillestopp kl.

Åttendedelsfinale i Champions League, håndball. Begge lagene ligger på tredjeplass i sine hjemlige ligaer. Löwen ligger åtte poeng bak serieleder Flensburg i Tyskland, mens Nantes er fem poeng bak Sander Sagosen og PSG i den franske ligaen.

Löwen har solid erfaring fra Europa. De har tatt seg til kvartfinalen i Champions League fire ganger tidligere. Nantes på sin side har kun gått videre til kvartfinalen en gang, men den gangen gikk de helt til finalen. Det tror jeg ikke de klarer denne sesongen.

Det har gått rykter en stund om at Nantes kom til å miste flere av sine mest sentrale spillere etter denne sesongen. Nå er det ikke lenger bare rykter. Nicolas Tournat forlater Nantes til fordel for PGE Vive Kielce, mens Romain Lagarde skal spille for onsdagens motstander, Rhein-Neckar Löwen, neste sesong.

Det er også klart at kontraktene til Nicolas Claire, den talentfulle midtbacken, og trener Thierry Anti ikke vil bli forlenget etter 2019-2020-sesongen. Det har skapt uro i laget. Spørsmålet er hvilke konsekvenser det vil ha for onsdagens åttendedelsfinale. Jeg tror støyen kan ødelegge for dem.

Disse to lagene har møttes tre ganger tidligere. To av kampene har endt uavgjort, og én kamp har endt med seier til Löwen. Tyskerne er sterke på hjemmebane. De vant fem av syv kamper i gruppespillet. Nantes har ikke imponert på bortebane så langt. De har kun vunnet én av de siste syv bortekampene i Champions League.

Jeg tror tyskerne tar sin andre seier mot franskmennene i onsdagens kamp. De trenger et godt utgangspunkt før returkampen på den franske Atlanterhavskysten. Oddsen på Löwen er 1,63. Det funker fint i dobbel sammen med Lyon.

Onsdagens dobbelttips er Lyon (Champions League kvinner) og Rhein-Neckar Löwen (Champions League håndball, menn). Denne kombinasjonen gir 2,53 i odds. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere dette spillet