SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Full krise i København

Ståle Solbakken og FCK har kniven på strupen før torsdagens kamp mot Sheriff. De må vinne.

Ståle Solbakken og FCK har kniven på strupen før torsdagens kamp mot Sheriff. De må vinne. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ståle Solbakken og FCK har hatt en elendig sesong i den danske Superligaen, men de kan fortsatt gå videre i Europaligaen.

DEL

MidtukekupongenDeilig midtukekupong denne uken med åtte kamper fra Mesterligaen og fire kamper fra Europaligaen. Nå skal det avgjøres hvem som får de siste plassene i sluttspillene. Det er flere storklubber i aksjon onsdag. I Madrid skal Real møte Borussia Dortmund, Liverpool spiller på Anfield mot Spartak Moskva og Manchester City er på plass i Ukraina for å møte Shakhtar Donetsk.

Torsdag skal skjebnen til Ståle Solbakken og FCK avgjøres. Det er krisestemning i Køben. Ståle Solbakken & Co. er 17 poeng bak erkerival og serieleder Brøndby i den danske Superligaen. I Europaligaen ligger FCK på tredjeplass, og kan gå videre om de slår Sheriff i siste gruppespillkamp torsdag.

Bonuspotten har vokst den siste uken. Den er nå oppe i 3,1 millioner kroner. Pausepotten er på cirka 110 000 kroner.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er onsdag klokken 2040.

Onsdagens råtips: Besiktas til meget fristende odds

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Liverpool - Spartak Moskva H

Når Liverpool spiller på sitt beste er de et vanskelig lag å slå. Formen er på topp hos Klopps menn som banket Brighton 5-1 i helgen. Liverpool går videre med uavgjort, og de vinner gruppen med seier på Anfield. Spartak trenger en seier for å avansere. Sikker H!

2. NK Maribor - Sevilla B

Maribor står uten seier etter de fem første kampene i gruppespillet. Slovenerne er sjanseløse til å gå videre. Sevilla vil gå videre med uavgjort om Spartak ikke vinner på Anfield. Spanjolene kan vinne gruppen med seier, så de vil satse alt på det i Maribor. Solid B!

3. Shakhtar Donetsk - Manchester City B

Shakhtar trenger bare ett poeng onsdag for å sikre avansement i Mesterligaen, men det er lettere sagt enn gjort mot Manchester City . Engelskmennen har vunnet alle fem kampene i gruppespillet så langt. Guardiolas menn virker helt ustoppelige. De vinner igjen!

4. Feyenoord - Napoli B

Feyenoord har tapt alle fem kampene i gruppespillet, og de skal få kjørt seg mot et desperat Napoli-lag som må vinne for å gå videre i Mesterligaen. Rotterdam-laget har ikke vunnet mot et italiensk lag siden de slo Inter i 2001-2002-sesongen. Soleklar B!

Sjekk onsdagens råtips:

5. FC Porto - Monaco H(U)

Porto går videre med seier eller hvis de havner på lik poengsum som Leipzig. Historikken mot franske lag taler for hjemmeseier. Porto har spilt elleve hjemmekamper mot lag fra Ligue 1, og statistikken viser 8-2-1. Portugiserne ordner avansement på hjemmebane!

6. RB Leipzig - Besiktas U(HB)

Leipzig fikk grisejuling mot Hoffenheim på lørdag (0-4), men de kan fortsatt gå videre i Mesterligaen. De må bare ta flere poeng enn Porto. Besiktas er allerede klar for avansement. Istanbul-klubben har aldri vunnet i Tyskland tidligere. Denne kampen er helt åpen!

7. Tottenham - Apoel Nicosia H

Tottenham har allerede vunnet gruppen fordi de har en overlengen innbyrdes statistikk mot Real. Apoel kjemper med Dortmund om tredjeplassen. Spurs vant 3-0 på Kypros i det omvendte oppgjøret. De sliter litt med formen, men skal vinne greit på Wembley.

8. Real Madrid - Borussia Dortmund H(U)

To lag som har skuffet denne sesongen. Real er åtte poeng bak serieleder Barcelona i La Liga, og de har fått bank av Spurs i Mesterligaen. Dortmund hadde en super start i Bundesliga, men står nå uten seier i de syv siste. Dortmund har aldri vunnet mot Real!

9. Vardar 1947 Skopje - Rosenborg U(B)

Vardar fra Makedoni har tapt alle kampene sine i gruppespillet, men har en mulighet til å ta poeng her. Rosenborg er elendige på bortebane i Europa. De har tapt de fire siste bortekampene i gruppespillet, og de står uten seier i de syv siste bortekampene totalt.

10. Hertha Berlin - Östersunds FK U(B)

Blytung sesong for Hertha. De har kun to seire på de ni siste kampene i Bundesliga, og de er sjanseløse på å gå videre i Europaligaen. De stiller neppe toppet i denne kampen. Östersund går videre uansett resultat. De har vært et eventyr i Europa. Ny sjokkseier?

11. Arsenal - BATE Borisov H

Arsenal har allerede vunnet gruppen, og Arsene Wenger vil antakeligvis matche flere unggutter her. BATE går videre med seier hvis Røde Stjerne og Köln spiller uavgjort. Det blir ikke enkelt. De har kun vunnet to av de siste 24 bortekampene sine i Europa.

12. FC København - FC Sheriff Tiraspol   U(B)

FCK har kun tapt én av de siste 13 kampene i Europa (åtte seire, fire uavgjorte, ett tap), men det går ikke an å stole på FCK om dagen. De har tapt fire av de fem siste kampene sine. Nå møter de gruppeleder Sheriff som slo Lokomotiv i en vanskelig bortekamp i Moskva i forrige runde. Sheriff er ubeseiret i de fem første kampene, og de kan ta en ny seier her.