SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Liverpool må ikke få panikk

Liverpool måtte nøye seg med 1-1 mot Leicester i den forrige hjemmekampen på Anfield, til tross for at Sadio Mane sendte Liverpool i føringen allerede etter tre minutter. (AP Photo/Jon Super)

Liverpool måtte nøye seg med 1-1 mot Leicester i den forrige hjemmekampen på Anfield, til tross for at Sadio Mane sendte Liverpool i føringen allerede etter tre minutter. (AP Photo/Jon Super) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Liverpool er den største favoritten på lørdagskupongen. Bonuspotten skal ut og det betyr over fem mill kr i tolverpotten.

DEL

Lørdagskupongen Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Oddssingel Premier League: Solskjær kan ikke ta noen sjanser

Oddssingel Premier League: Denne kampen stinker U lang vei

Oddsdobbel: Engelsk dobbel til over ni ganger innsatsen

Lørdagskupongen: Liverpool må ikke få panikk

Oddssingel alpin-VM: Paris skal bli VM-konge

Oddssingel Championship: Leeds er i ferd med å miste grepet

V75 Forus Lørdag: Stor V75-jackpot med 2,5 millioner ekstra

Lørdag er det klart for at Bonuspotten skal ut på tippekupongen. Det er ca 3,7 mill kr i bonuspotten og dette skal fordeles med alle med 12 rette. Det betyr at det er minst 5 mill kr i tolverpotten denne lørdagen og får man 12 rette lørdag får man altså vesentlig bedre betalt enn til vanlig. Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

1. Brighton - Burnley
Vi starter med ett oppgjør mellom to lag som begge er nedre halvdel. Brighton ligger på 13. plass med 27 poeng og ettersom Cardiff vant sin hjemmekamp mot Bournemouth forrige lørdag, er det kun fem poeng ned til Cardiff på direkte nedrykk. Etter tre strake tap (0-1 hjemme mot Liverpool, 1-2 borte mot Manchester United og 2-4 borte mot Fulham), ble det et etterlenget poeng med 0-0 hjemme mot godtgående Watford sist lørdag. Brighton er som vanlige solide hjemme og står med 5-4-3 på sine tolv første hjemmekamper. Dale Stephens mistet kampen mot Watford og er også usikker til lørdagens kamp. Jose Izquierdo er tilbake i trening, men spiller ikke denne.

Etter en svak start på sesongen har Burnley kommet seg veldig. Faktisk er laget uten tap på sine fem siste seriekamper (2-3-0). Står med totalt 24 poeng, men har ikke mer enn to poeng ned til Cardiff under streken. Svake 2-4-7 på bortebane hittil, men klarte poeng både mot Manchester United (2-2) og Watford (0-0) i sine to siste. Skadeplagede Steven Defour blir ikke klar, mens Matt Lowton er usikker.

0-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Brighton bør kunne unngå tap her, men U-faren er nok betydelig. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Liverpool - Bournemouth
Det er ikke den samme flyten over Liverpools lenger og mandag kveld måtte laget nøye seg med 1-1 borte mot West Ham etter en kamp på det jevne. Skuffet også i midtukekampen forrige uke med kun 1-1 hjemme mot Leicester. Ettersom Manchester City fikk sin bortekamp mot Everton fremskutt til onsdag kveld og vant denne 2-0, overtok også City serieledelsen. Med samme poengsum som Liverpool, men City har bedre målforskjell og selvsagt da også en kamp mer spilt. Knallsterke 10-2-0 på Anfield i serien denne sesongen.  Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og Trent Alexander-Arnold er alle tilbake i trening og aktuelle for troppen lørdag. Dejan Lovren og Joe Gomez er dog fortsatt ute

Se alle sesongens nye Liverpool-drakter her!

Bournemouth fikk som ventet en reaksjon etter at de banket Chelsea 4-0 hjemme på Vitality forrige onsdag. Røk på sesongens niende bortetap på tolv bortekamper da det ble 0-2 mot Cardiff. Står uansett med 33 poeng etter å tatt 24 poeng på hjemmebane og har 11 poeng ned til Cardiff under streken. Svake 3-0-9 på bortebane og hadde svake 4-6-9 på bortebane i fjorårssesongen. Callum Wilson og David Brooks er fortsatt uaktuelle for bortelaget.

Liverpool vant tilsvarende oppgjør 3-0 forrige sesong og må ha en flott sjanse til å komme seg tilbake på vinnersporet igjen her. H.

3. Huddersfield - Arsenal
Med kun to seire på de første 25 seriekampene og hele 13 poeng opp til sikker plass, ser oppgaven bortimot håpløs ut for Huddersfield. Var "storfavoritt" til å rykke ned forrige sesong, men klarte seg greit da. Kun ett poeng har laget tatt på ti siste seriekampene og i tillegg har Huddersfield kun scoret ett mål på de seks siste seriekampene. Lagets eneste hjemmeseier (1-2-10) kom tidlig i november mot nestjumbo Fulham. Isaac Mbenza kan være ute i opptil seks uker, etter å ha pådratt seg en muskelskade. Chris Lowe er tilbake etter sykdom, mens Jonathan Hogg og Erik Durm er tilbake i full trening.

Arsenal måtte som ventet reise fra Etihad poengløse forrige søndag og fortsetter dermed den svake bortetrenden. 4-3-5 er for svakt dersom laget skal klare topp fire. Står med 47 poeng, ligger på 6. plass. Men har kun tre poeng opp til Chelsea på 4. plass. 0-2-4 på de seks siste bortekampene, siste borteseier kom mot Bournemouth så langt tilbake som 25. november. Henrikh Mkhitaryan kan være tilbake, mens både Granit Xhaka og Ainsley Maitland-Niles er tilbake i trening. Pierre-Emerick Aubameyang og Laurent Koscielny har begge slitt med sykdom denne uken, men er forventet å bli klare til lørdagens kamp.

0-1 i tilsvarende seriemøte forrige sesong, som forøvrig var den siste serierunden. Arsenal bør fikse dette. B.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

4. Watford - Everton
Javi Gracia har gjort en flott jobb med Watford denne sesongen. 0-0 borte mot Brighton forrige helg og Watford står med 34 poeng og ligger på en flott 8. plass. Men har faktisk ikke bedre enn 5-2-5 hjemme på Vicarage Road. Det skiller 13 poeng opp til Arsenal på 6. plass. Abdoulaye Doucoure har ikke spilt den siste måneden, men det er bra håp om at han blir klar til lørdagens kamp. Også Kiko Femenia er klar igjen etter hamstringsskade, mens Roberto Pereyra, Isaac Success og Sebastian Prodl fortsatt er ute.

Everton fortsetter å underprestere og står med tre tap på de fire siste seriekampene etter onsdagens 0-2 tap hjemme mot Manchester City. Med en kamp mer spilt enn konkurrenten rundt seg på tabellen, ligger Everton på 9. plass med 33 poeng. Endte på 8. plass forrige sesong, men hadde da svake 3-6-10 på bortebane. Den statsen har ikke bedret seg mye denne sesongen, 3-3-6 er fasit etter lagets tolv første bortelkamper. Phil Jagielka og Leighton Baines er fortsatt ute for Everton. Yerry Mina er usikker.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Vicarage Road. Vi tror nedturen fortsetter for Everton. H.

5. Crystal Palace - West Ham
Michy Batshuayi gjorde en strålende debut for Palace i hjemmekampen mot Fulham sist helg og belgieren kommer garantert til å løfte laget. Men Palace har ikke mer enn 26 poeng og det skiller ikke mer enn fire poeng til Cardiff under streken. Hjemmeseieren mot Fulham var faktisk kun lagets tredje hjemmeseier av tolv mulige denne sesongen (3-3-6). Wilfried Zaha er tilbake etter karantene og Palace har ellers ingen nye skader eller karantener.

Ustabile West Ham gikk fra hjemmeseier 1-0 mot Arsenal fjerde sist, til to svake bortekamper mot hhv Bournemouth (tap 0-2) og Wolverhampton (tap 0-3), til å levere en solid hjemmekamp mot Liverpool mandag kveld og fikk med seg ett fortjent poeng fra den kampen (1-1). Står med 32 poeng, og har moderate 4-2-6 på bortebane. Marko Arnautovic ble ikke friskmeldt til mandagens hjemmekamp mot Liverpool, men er tilbake lørdag. Samir Nasri blir dog ikke klar.

Det står faktisk 0-1-3 på de fire siste tilsvarende på Selhurst Park og West Ham har som kjent høyt toppnivå. HB.

Følg Spillsenteret på Facebook!

6. Southampton - Cardiff
Ralph Hasenhüttl har fått bra sving på Southampton som er uten tap på sine fem siste seriekamper, etter 1-1 borte mot Burnley forrige lørdag. Faktisk har Southampton 2-2-0 på sine fire siste bortekamper. Hjemme på St. Marys har det blitt 2-1 seier mot Everton og 1-1 mot Crystal Palace i de to siste, men hjemmetallene er ikke bedre enn 2-6-4. Står med 24 poeng og har ikke mer enn to poeng ned til Cardiff under streken. Danny Ings er ute i ca tre uker etter å ha pådratt seg en hamstringsskade, Ryan Bertrand er dog tilbake, det samme gjelder for Maya Yoshida som har vært på Asia Cup.

Cardiff tok sesongens femte hjemmeseier da da slo Bournemouth 2-0 hjemme i Wales forrige lørdag. Det er hjemmebane som er "greien" for Cardiff denne sesongen. Borte er ni av tolv kamper tapt (1-2-9). Harry Arter spilte ikke sist helg, men er tilbake her. Sean Morrison er fortsatt ute med skade, mens Victor Camarasa er usikker.

Hjemmelaget har kun vunnet to hjemmekamper denne sesong og det er ikke helt umulig at Cardiff kan ta et sjeldent bortepoeng her. HU.

7. Derby - Hull
De seks siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. Her har lagene spilt 29 eller 30 kamper og det skal totalt spilles 46.

Derby ligger på 7. plass etter at laget spilte 0-0 borte mot Preston forrige fredag. Kun målforskjellen skiller opp til Bristol City på 6. plass og playoff. Derby står med 47 poeng og har dermed ti poeng opp til Leeds på 2. plass og direkte opprykk. Kun to av 14 hjemmekamper er tapt (7-5-2). Rutinerte Ashley Cole kan få sin debut denne lørdagen etter overgangen fra Los Angeles. Også nysignerte Andy King er aktuell.

Etter meget sterke 8-3-1 på sine tolv siste seriekamper, har Markus Henriksen og Hull klatret betydelig på tabellen. Står med 43 poeng og ligger på 10. plass og har altså ikke mer enn fire poeng opp til playoff. Røk 0-3 borte for Blackburn i forrig bortekamp, men har slått både Preston og Leeds borte i det siste. Totalt står Hull med 5-4-6 på bortebane, men ser vi isolert på de åtte siste bortekampene viser tallene 4-3-1. Liam Ridgewell er hentet fra Portland Timbers og kan starte lørdagens kamp.

Derby er ganske store favoritter på lørdagskupongen, men meget formsterke Hull er definitivt ingen walkover. HU.

8. Blackburn - Bristol City
Nyopprykkede Blackburn har klart seg bra hittil og ligger på 11. plass med 43 poeng. Det betyr at det kun er fire poeng opp til lørdagens motstander Bristol City som innehar den siste playoffplassen (6. plass). Har vært solide på eget gress og står med 7-6-2 på sine femten første hjemmekamper. Forsvarsspilleren Darragh Lenihan pådro seg en skade mot Brentford og blir ute på ubestemt tid.  Forsvarskollega Charlie Mulgrew kan imidlertid være tilbake.

Med meget sterke 7-4-0 på de elleve siste seriekampene, har Bristol City avansert til 6. plass med sine 47 poeng. Det skiller ti poeng opp til Leeds på direkte opprykk. Bristol City er blant lagene som leverer best på bortebane og 7-3-4 er solide bortetall. Bristol City har ingen nye skader eller karantener.

2-2 og 1-1 i de to siste tilsvarende. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Nottingham Forest - Brentford
Nottingham Forest hadde opprykksambisjoner foran denne sesongen, men har ikke levert som forventet. Ligger på 12. plass med 42 poeng og har fem poeng opp til playoff når to tredjedeler av sesongen er unnagjort. Har tapt tre av sine fire siste seriekamper, men står med  godkjente 7-4-4 på hjemmebane. Yohan Benalouane og Jack Colback må begge sone karantene, men Tendayi Darikwa er tilbake etter tre kampers karantene.

Etter en svak periode har Brentford fått luft under vingene igjen. Tok sin tredje strake seire når Blackburn ble slått 5-2 hjemme sist lørdag og Brentford er nå uten tap på sine sju siste seriekamper (4-3-0). Ligger likevel helt nede på 17. plass med sine 37 poeng, men har tolv poeng ned til Reading under streken. Kun en seier på 14 bortekamper, der halvparten er godt til poengdeling (1-7-6). Bortsett fra flankespilleren Rico Henry som er usikker, har Brentford ingen nye skader eller karantener.

Fire strake borteseire i de fire siste tilsvarende. Formsterke Brentford kan uten tvil vinne igjen. Vi spiller frekt. B.

10. Swansea - Millwall
Swansea stod med fem seriekamper uten tap før bortemøtet med Bristol City, som er det største formlaget i Championship for tiden. Det endte med 0-2 tap. Swansea er likevel med i kampen om playoff, selv om laget ligger på 13. plass. Med totalt 41 poeng skiller det kun seks poeng opp til Bristol City på playoff. Variable 6-4-5 hjemme i Wales.

Bortesvake Millwall står fortsatt med kun en trepoenger på reise denne sesongen. Den seieren kom mot tabelljumbo Ipswich. Totalt 1-4-9 er blant divisjonens svakeste bortetall. Men med 6-5-4 på hjemmebane, har Millwall på 20. plass, fortsatt fem poeng ned til Reading under streken.

Ingen tilsvarende møtet mellom lagene de fem foregående sesongene. Men Swansea skal ha gode sjanser mot svært bortesvake Millwall. H.

11. Queens Park Rangers - Birmingham
QPR åpnet sesongen med fire strake tap, men fikk deretter sving på sakene og avanserte kraftig på tabellen. Men nå er formen på retur igjen og 1-2 tapet borte for Wigan sist lørdag var lagets tredje strake tap. Ligger på 14. plass med 39 poeng og har åtte poeng opp til playoff og hele 14 poeng ned til nedrykksstreken. Brukbare 7-2-5 hjemme på Loftus Road. Spissen Tomer Hemed er tilbake etter skade og spilte noen minutter i midtukens omkamp i FA-cupen mot Portsmouth. Geoff Cameron og Angel Rangel er fortsatt ute med skader.

Birmingham gjør det bra og etter 2-0 seieren hjemme mot Nottingham Forest forrige lørdag, ligger laget på 8. plass med 43 poeng. Det skiller kun fire poeng opp til Bristol City på playoff. Moderate 4-6-5 på bortebane. David Davis har ikke spilt denne sesongen etter å ha brukket ankelen i sesongoppkjøringen. Lørdag kan han være tilbake. Kristian Pedersen er klar igjen etter karantene.

4-1-0 på de fem siste tilsvarende i London. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

12. Stoke - West Bromwich
Disse to lagene rykket som kjent ned fra Premier League etter fjorårssesongen. Da hadde Stoke elendige 2-7-10 på bortebane og det er bortebane som har vært utfordringen også denne sesongen for Stoke. Har faktisk kun tatt to borteseire hittil (2-8-5) og det er hovedårsaken til at laget ligger helt nede på 15. plass med totalt 38 poeng. Hjemme viser tallene anstendige 7-2-5. Opp til Bristol City på playoff er det ni poeng.

Da har det gått klart bedre for West Bromwich. De ligger på 4. plass med 50 poeng, og har sju poeng opp til Norwich og Leeds på direkte opprykk. West Bromwich har i tillegg en kamp tilgode på disse to. Har vært litt ustabile i det siste og står med 2-2-2 på sine seks siste seriekamper. 7-3-4 er uansett klart godkjente tall på bortebane.

De seks siste tilsvarende oppgjørene har alle være i Premier League. 2-3-1 står det på disse seks. Denne er vrien. HUB både på 96-rekkeren og 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Brighton — Burnley HU

2. Liverpool — Bournemouth H

3. Huddersfield  — Arsenal B

4. Watford — Everton H

5. Crystal Palace — West Ham HB

6. Southampton — Cardiff HU

7. Derby  — Hull HU

8. Blackburn  — Bristol City U

9. Nottingham Forest — Brentford B

10. Swansea  — Millwall H

11. Queens Park Rangers — Birmingham HU

12. Stoke  — West Bromwich HUB

432-rekker:

1. Brighton — Burnley HU

2. Liverpool — Bournemouth H

3. Huddersfield — Arsenal B

4. Watford — Everton H

5. Crystal Palace — West Ham HB

6. Southampton — Cardiff HU

7. Derby — Hull HU

8. Blackburn — Bristol City HUB

9. Nottingham Forest — Brentford B

10. Swansea — Millwall H

11. Queens Park Rangers — Birmingham HUB

12. Stoke — West Bromwich HUB

Klikk her for å levere din tippekupong