SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rekordår for Norsk Tipping

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rekordår for Norsk Tipping.

DEL

Norsk Tipping hadde i 2011 spillinntekter på 16,2 milliarder kroner, opp fra 14,7 milliarder året før.

En gigantisk Viking Lotto-pott og nye omsetningsrekorder for flere spill bidro til økningen.

MER PÅ MOBIL

– Vi kan se tilbake på et særdeles godt driftsår. Etter en utfordrende vår snudde trenden kraftig i løpet av høsten. Den rekordstore Viking Lotto-potten er hovedårsaken til vårt gode resultat, godt hjulpet av omsetningsrekorder for Flax, Multix og Joker, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid.

På det meste var totalpotten i Viking Lotto på rundt 200 millioner kroner, noe som førte til omsetningsrekord, men også store dataproblemer.

Spill via internett og mobiltelefon blir også en stadig større inntektskilde for Norsk Tipping. I fjor ble det solgt spill for over 2 milliarder kroner via disse plattformene, en vekst på 26 prosent fra året før.

TO MILL. KUNDER

Overskuddsmidlene fra Norsk Tipping blir fordelt av Kulturdepartementet, og hele 3,6 milliarder kroner ble fordelt til idrett, kultur og samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner. 12 millioner kroner ble avsatt til tiltak mot spillavhengighet.

I tillegg har Norsk Tipping i løpet av 2011 overført over 295 millioner kroner til lag og foreninger via Grasrotandelen.

I fjor sommer passerte antall kunder i Norsk Tipping 2-millionersmerket. Ved utgangen av året hadde 2.108.122 nordmenn spillerkort.