Gå til sidens hovedinnhold

Skjerp dere, trøndere!

Artikkelen er over 3 år gammel

Eller er norsk fotball faktisk så dårlig?!

Både Rosenborg og Molde tapte sine første kamper i kvaliken til Europa, borte på Island og i Nord-Irland! Onsdag er det på tide å skjerpe seg, og vi setter en H for både trøndere og moldensere.

Sjekk resultatene i den første kampen i Mesterliga-kvaliken her

Sjekk resultatene i den første kampen i Europaliga-kvaliken her

Innleveringsfrist onsdag kl. 19.40. Lykke til!

1. Rosenborg - Valur Reykjavik  H

Hjelpe og trøste. Rosenborg presterte å tape den første kampen på Island 1-0, og har kniven på strupen her. Det islandske landslaget er godt, men de hjemlige lagene skal være langt unna de norske. Noe annet enn H vil være krise for norsk fotball.

2. Sutjeska Niksic - FC Astana  (U)B

Dette montenegrinske laget ble seriemestere i hjemlandet. De vant ligaen med over 20 poeng, men har lite å vise til fra spill på kontinentet. Astana har spilt Champions League, og kom seg til sluttspillet i Europaligaen forrige sesong. Gjestene er favoritter.

3. Molde - Glenavon  H

Molde gikk på samme blemmen som erkerival RBK, og tapte den første kamp i Nord-Irland mot dette halvprofesjonelle laget. Er virkelig norsk fotball så jækla dårlig? Jeg håper ikke det, og sparer på garderingene.

4. Slavia Sofia - FC Ilves  H(U)

Slavia Sofia røk mot Piotr Leciejewskis Zaglebie Lubin i fjor sommer. Ble nummer syv i den bulgarske ligaen, og sikret europacup-spill gjennom en egen playoff de har i Bulgaria. Slavia vant den første kampen i Finland 1-0, og er favoritt. Men de går også videre med U.

5. Riga FC - CSKA Sofia  H(UB)

Riga er i strålende form i hjemlig liga. Står med fem strake seire, mens CSKA Sofia er utenfor sesong i Bulgaria. Det første møtet i Bulgaria endte 1-0 til CSKA. Jeg anser denne kampen som ganske åpen.

6. Sarpsborg 08 - IBV Vestmannaeyjar  H

Sarpsborg gjorde jobben i den første kampen, da de enkelt vant 4-0 på Island. Sparer nok garantert noen spillere i returmøtet, men nivåforskjellen burde fortsatt være merkbar. Jeg holder tilbake garderingene, og går for en ren H.

7. AIK - Shamrock Rovers  H

Rikard Norlings AIK har fortsatt ikke tapt denne sesongen. De leder Allsvenskan, og vant bortemøtet mot irske Shamrock 1-0. Vanskelig å se for seg at AIK taper sesongens første kamp mot dette irske laget, som senest for to år siden gikk på trynet mot finsk motstand.

8. Maccabi Tel Aviv - Ferencvarosi  H(U)

Ferencvarosi er Ungarns mestvinnende lag, og landets mest populære. Leverte gode resultater i Europa på 60- og 70-tallet, men har de siste årene røket tidlig i kvalifiseringen. Maccabi Tel Aviv var i gruppespillet i Europaligaen forrige sesong.

9. Nordskjælland - Cliftonville  H

Nordskjælland ble nummer tre i Superligaen sist, og åpnet en ny sesong på søndag med 1-1 mot Esbjerg hjemme. Ikke altfor imponerende, men hjemme mot nordirske Cliftonville er de favoritter. Bortelaget er dessuten midt i sesongoppkjøringen.

10. FC København - Kuopio PS  H(U)

I Kongens by skulle Solbakken starte på ny frisk etter den nærmest katastrofale sesongen i sist. Men det ble tap 1-2 hjemme for Horsens på mandag... Kuopio skal i utgangspunktet være et lag de slår, men det skjer mye rart i FCK om dagen.

11. OFK Titograd - B36 Torshavn  H

Så skal vi igjen til Montenegro. Skal ikke skryte av inngående kjennskap til denne ligaen, men laget fra byen med navn etter Jugoslavias landsfader Tito endte som nummer tre i vår, et godt stykke bak serievinner Sutjeska Niksic. Likevel; Torshavn er mindre enn Mandal...

12. Dundalk - Levadia Tallin  H(U)

I Irland spiller de som i Norge, vår/høst, og har heller ikke brydd seg om å ta noen VM-pause. Og når da Dundalk topper ligaen med ti (!) strake seire, må de bli favoritter mot Levadia Tallin. Men laget fra en estiske hovedstaden har bare tapt én av 18 kamper i år.