SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Newcastle klarer ikke å stoppe seiersmaskinen

Manchester City og Raheem Sterling (t.h.) suser videre mot ligatittelen i Premier League.

Manchester City og Raheem Sterling (t.h.) suser videre mot ligatittelen i Premier League. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Manchester City kan øke forspranget i toppen med seier mot Newcastle.

DEL

MidtukekupongenDet er en vanskelig midtukekupong denne uken. Det er to kamper fra Premier League: Newcastle – Manchester City og Crystal Palace – Arsenal. De øvrige kampene er hentet fra skotsk Premiership og italiensk Serie B.

Bonuspotten er nå oppe i cirka 1,9 millioner kroner. Pausepotten er på cirka 20 000 kroner.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er onsdag klokken 2040.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Newcastle United – Manchester City B

Newcastle tok sesongens femte trepoenger mot West Ham i forrige serierunde og får tilbake Jonjo Shelvey som har sonet karantene. Det er vanskelig å se at de skal være i stand til å ta poeng fra maskinen City, som før onsdagens kamp har 17 seire på rad i ligaen. The Magpies har kun vunnet én av de siste 21 kampene mot City, og de har ikke vunnet mot City på St. James Park siden 2005. Jeg kjører banker på City.

2. Crystal Palace – Arsenal B

Arsenal har kun vunnet én av de fem siste kampene sine, og Arsène Wengers mannskap er i realiteten hektet av i kampen om ligatittelen. The Gunners er nå fire poeng bak Liverpool som innehar fjerdeplassen. De trenger tre poeng mot Palace for å henge med i toppen. Mulighetene for en trepoenger burde være gode. De har kun tapt én av de siste 13 kampene på Selhurts Park. her.

3. Aberdeen – Partick Thistle H

Celtic tapte 0–4 mot Hearts i midten av desember, og det ga Aberdeen et ørlite håp i tittelkampen i Premiership. En seier på Celtic Park ville styrket sjansene til laget fra granittbyen, men 0-3-tapet mot de regjerende mesterne på Lille julaften har gjort det vanskelig for laget fra Pittodrie å gå til topps. Nå må de konsentrere seg om annenplassen. Da må de vinne mot Partick Thistle. De har vunnet de syv siste kampene mot Partick, og de tar en ny sier her.

4. Rangers – Motherwell H

Rangers har to tap på rad, men mot Motherwell har de en god mulighet til å snu den dårlige trenden. Den rutinerte midtbanespilleren Graham Dorrans kan gjøre comeback hos Rangers etter lengre tids skadefravær. Bortelaget er helt ute av form. De er uten seier i de seks siste kampene, hvorav fire er tapt. Dette bør være en sikker seier til vertene fra Glasgow.

5. Hearts – Hibernian H (U)

Lokalderby i Edinburgh. Vertene trenger en seier for å tette igjen gapet til byrivalene. Hibs har ikke lykkes å vinne på Tynecastle Stadium siden mai 2013. Siden den gang har lagene møttes seks ganger og de tre siste lokaloppgjørene har endt uavgjort. Ingen skader i lagene som ødelegger og med Hearts stigende formkurve bør Kniksens gamle klubb ha gode muligheter til å vinne på hjemmebane.

6. Ross County – St. Johnstone B

Tabelljumbo Ross County har kun tatt ett poeng på de fem siste kampene, og de skal slite hardt for å få poeng mot St. Johnstone som slåss for en plass blant de seks beste. Gjestene har ni poengs forsprang og med seier onsdag vil de ha en god sjanse til å nå sluttspillet. Borteseier virker mest sannsynlig, men denne kampen er ganske åpen.

7. Hamilton Academical – Kilmarnock B (U)

Gjestene har ingen skader og har fått opp farten. Nå har de fem kamper på rad uten tap., hvorav fire av kampene er vunnet. Hamilton mangler Michael Devlin og de har historisk sett har problemer mot onsdagens motstander. Jeg stoler på Kilmarnock, men ikke mer enn at jeg tar med en U for sikkerhetsskyld.

8. Palermo – Salernitana Calcio 1919 H (U)

Palermo topper tabellen i Serie B, to poeng foran Frosinone. Salernitana har spilt seks kamper mot Palermo i Serie B, og de har aldri tapt. Dette er første gang de møtes i Serie B siden 2004. Salernitana er en av uavgjortspesialistene på nest øverste nivå i Italia. De har spilt uavgjort i elleve av 20 kamper så langt. Det er ikke umulig at de kan få med seg ett poeng fra Sicilia.

9. Carpi FC 1909 – Bari H (UB)

Carpi viser flott hjemmeform. De er ubeseiret på de fire siste kampene foran egne fans. De tok en sterk borteseier mot Cittadella i forrige serierunde, og de er nå kun ett poeng bak Venezia på playoffplass. Men: De får en tøff oppgave mot Bari. Erik Huseklepps gamle arbeidsgiver ligger helt oppe på tredjeplass og kjemper om direkte opprykk denne sesongen. På bortebane har de imidlertid ikke imponert. Statistikken viser 2-2-5. Denne kampen er vidåpen, og vi bruker helgarderingen her.

10. Perugia Calcio – Empoli U (B)

Perugia viser brukbar form. De har kun tapt én av de siste fem kampene i Serie B, men Empoli har vært en ekkel motstander for dem. Perugia har ikke vunnet på de seks siste kampene mot Empoli. Sist seier kom tilbake i 1999! Empoli har ikke vunnet på bortebane siden midten av oktober, men de to siste bortekampen deres har endt uavgjort. Kampen stinker U, men vi spanderer en halvgardering.

11. Pescara – AC Venezia U (H)

November var en forferdelig måned for Pescara, men de har klart seg greit på hjemmebane. De har tatt fire poeng på de to siste kampene, og de vil ha kontakt med playoffsjiktet om de tar tre poeng mot Venezia. Gjestene har spilt uavgjort i fem av de siste seks kampene sine, og de spiller mye uavgjort på bortebane. Det er ikke noe sjokk om denne kamen ender med poengdeling.

12. Brescia–Ascoli H

November og desember har vært elendige for Ascoli. De har spilt ni kamper på rad uten seier. Brescia viser fin form på eget gress. De har kun tapt én av de siste seks hjemmekampene. Brescia bør ha gode sjanser til å ta tre poeng foran egne fans.