SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Dobbelt nedrykk for Moyes?

Ikke mye å smile av for David Moyes de siste årene, med West Ham kan det bli nedrykk igjen. Og det blir definitivt tap mot City søndag.

Ikke mye å smile av for David Moyes de siste årene, med West Ham kan det bli nedrykk igjen. Og det blir definitivt tap mot City søndag. Foto:

Av

Fullt mulig at han også tar West Ham ned.

DEL

SøndagsbongenDet var ingen tvil for Sir Alex Ferguson: David Moyes var mannen som skulle etterfølge ham som sjef i Manchester United. Da hadde Moyes fortsatt rykte som en manager som kunne gjøre vidundere, han hadde gjort en kjempejobb i Preston og Everton.

Derfra har alt gått «åt skogen» for skotten. Moyes ble en hoggestabbe i United i nedturen som nesten bare måtte komme da Ferguson ga seg i managerstolen etter en mannsalder. Han tok fri fra engelsk hets og stakk til Real Sociedad, men fikk sparken etter et år.

Moyes rykket så ned med Sunderland i vår, og fikk ikke fortsette. Nå er han hentet til West Ham, og ser nesten mer slagen ut enn noen gang. Skal nedturen virkelig bare fortsette, kan han rykke ned igjen?! Tja, laget skal være bedre enn tabellplasseringen viser, men West Ham har egentlig slitt helt siden de forlot intime Upton Park til fordel for luftige London Stadium.

De neste månedene vil vise om Moyes klarer å hente frem litt av sin gamle magi. Jeg tviler, han ser som sagt ut som en slagen mann allerede. «Hammers» fikk grundig juling av Moyes' gamle klubb Everton onsdag – et Everton som selv har slitt blytungt. Og nedturen fortsetter selvsagt søndag, da får de nok en gang juling. For de er sjanseløse mot Manchester City, det er bare å sette penger på!

Sjekk all verdens fotballresultater her

Innleveringsfrist søndag kl. 16.55. Lykke til!

Søndagens råtips: Derfor vinner LSK cupgull

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Manchester City - West Ham  H

Manchester City har ikke bare et lag i verdensklasse, de har også skikkelig lagmoral og sult etter suksess, noe overtidsscoringen og ikke minst feiringen mot Swansea på onsdag viste. West Ham kan fort gå ned med tafatte Moyes ved roret.

2. Eibar - Espanyol  H(U)

Eibar har overbevist i det siste, med to strake seire. Det har tatt dem litt vekk fra nedrykksstreken i La Liga. Espanyol ligger to poeng foran, men sliter med å vinne borte. Men tre av seks på fremmed gress har endt uavgjort, så jeg tar med den.

3. Las Palmas - Real Betis  U(HB)

Las Palmas tok endelig poeng igjen sist, etter en horribel rekke på åtte strake tap. Resten av sesongen blir uansett en kamp om å overleve, og det skal holde hardt. Men også opptur i cupen onsdag. Betis er i svak form etter en bra sesongåpning. 1-3-3 på de syv siste.

4. Cadiz - Albacete  H

I Segunda hadde Cadiz en knallstart, så en lengre svak periode, før de igjen nå er i finfin form. Har fire seire på rad. Albacete har ikke tapt på syv kamper, men samtidig har de ikke en eneste borteseier – der blir det maks U (0-4-4). Tar sjansen på en H.

5. Almeria - Tenerife  U(B)

Almeria har bare fire seire på 16 forsøk i seiren i høst, det gir plass under streken. Men de to siste har gitt fremgang, med fire poeng. Tenerife er midt på tabellen, men sliter med å vinne borte (1-3-4). Tror likevel mest på dem, men aller mest på U.

6. Sporting Gijón - Real Zaragoza  H

Gijon er ikke i noe særlig til form, laget fra industribyen på nordkysten har bare to poeng på de fire siste. Zaragoza har også en middels sesong så langt, og har ikke scoret mål i sine to siste kamper. Derfor sjanser jeg på at hjemmebane vipper denne Gijons vei.

7. KAS Eupen - Club Brugge  B

I Belgia ligger Eupen helt på bunn. De ble i 2012 kjøpt av Aspire Zone Foundation, et selskap eid av Qatars myndigheter, for å være farmerlag for PSG. De overlevde etter opprykket sist sesong, men nå ser det stygt ut. Club Brugge topper suverent, og vinner denne.

8. FC København - FC Nordsjælland  (H)B

I FCK klarer ikke Ståle Solbakken å bygge opp et nytt storlag i løpet av én sesong, etter at flere stjerner ble solgt i sommer. Nordsjælland er åtte poeng foran, men begge lag er i ruskete form, så jeg prøver en splitt.

9. Wolfsburg - Borussia M'gladbach  B

I Tyskland har Wolfsburg den utrolige hjemmestatistikken 1-5-1. Med mye uavgjort borte også, har de åtte uavgjorte på 13 kamper! Gjestene har en mye større evne til å avgjøre kampene. De er oppe på 4.-plass, har vunnet tre av de fire siste, og får mitt tegn.

10. Caen - Lyon  B

Fransk toppserie nå, der Caen har en fin sesong, helt oppunder Europacup-plass. De er gjerrige og har faktisk negativ målforskjell, tross fin tabellplassering. Jeg tviler sterkt på at de klarer å stå imot Lyon, som er på 2.-plass og i veldig god form.

11. Montpellier - Marseille  (U)B

Montpellier har nå bare ett tap på ni kamper (4-4-1). Marseille har ikke tapt en eneste av sine ni siste, de våknet skikkelig etter å ha tapt i serierunde fire og fem. Laget fra havnebyen i sør er definitivt med i medaljekampen bak suverene PSG, og blir min favoritt her.

12. Sampdoria - Lazio  H(B)

Lag nummer fem og seks i italiensk Serie A får billett til Europaligaen, og nettopp disse to lagene innhar de to plassene nå. Sampdoria har et plettfritt rulleblad hjemme, der har de seks strake seire. Det er bare det at Lazio er utypisk italienske, og gode borte (6-0-1).