SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi må nøye oss med kvalik

Vegard Forren jubler sammen med Alexander Toft Søderlund (t.h.) etter scoringen som ga 1-0 mot Bulgaria. Men Kroatia er av en annen kvalitet, BA-tipper Jan Gunnar Kolstad tror landslaget ryker på søndag.

Vegard Forren jubler sammen med Alexander Toft Søderlund (t.h.) etter scoringen som ga 1-0 mot Bulgaria. Men Kroatia er av en annen kvalitet, BA-tipper Jan Gunnar Kolstad tror landslaget ryker på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ja, det var gøy på torsdag, men Kroatia er noe helt annet enn Bulgaria!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SøndagskupongenJeg tror et Kroatia som trenger seier, tar seg til rette på Ullevaal. Det tolereres ikke mer tøys der, etter 0-0 mot Aserbajdsjan torsdag. Altså en B i kamp 1 på søndagsbongen, selv om jeg selvsagt håper jeg tar feil!

Italia skal også ta et langt steg mot EM-plass, og jeg tror oppturen fortsetter for både Island og Wales.

I spansk Segunda garderer jeg kraftig, mens jeg stoler på serieleder Corinthians i Brasil.

Sjekk tabellene i EM-kvaliken her

Tabellen i spansk Segunda

Tabellen i Brasil

Lykke til!

1. Norge - Kroatia  B

Norge gjorde en utmerket bortekamp med 1-0 i Bulgaria, mens Kroatia ikke klarte mer enn 0-0 i Aserbajdsjan. Det betyr at det er spenning om de to direkte EM-billettene, men nettopp det teller ikke til vår fordel her. Siden Kroatia helst bør vinne, tror jeg de gjør nettopp det. De er et bedre lag.

2. Italia - Bulgaria  H

Italienerne kan gjerne spille uavgjort borte, men hjemme mot Bulgaria skal de selvsagt vinne. Det tror jeg også de gjør, på de syv første kampene i gruppespillet har de ikke tapt en eneste, selv om tre endte U. Her bør det bli H, for det Bulgaria viste mot Norge var tynt.

3. Malta - Aserbajdsjan  (U)B

To selvsagte bunnlag i Norges gruppe. Malta helt i bunnen, som seg hør og bør, mens Aserbajdsjan har spilt 0-0 mot både Norge og Kroatia i det siste. For meg betyr det at de ikke skal tape denne.

4. Latvia - Tsjekkia  B

Latvia klarte 1-1 mot Tyrkia torsdag, men tyrkerne sliter fior tiden. Tsjekkia slo Kasakhstan2-1. Jeg tror kvalitetsforskjellen på disse lagene er stor, og at Tsjekkia greit tar med seg tre poeng fra Riga.

5. Tyrkia - Nederland  U(B)

Nederland fikk føle at den islandske oppturen ikke er et blaff. Nå må de sikte seg inn på kvalikplassen, altså 3. plass i gruppe A. Men det bør de også klare, de skal i hvert fall ikke tape denne.

6. Island - Kasakhstan  H

All mulig grunn til å la seg imponere av islendingene, som torsdag slo til med borteseier mot Nederland. Nesten litt som Norges overjordiske resultater i den første Drillo-tiden, bare enda mer ekstremt av en holme med like mange innbyggere som Bergen. Kasakhstan får neppe med seg noe fra Reykjavik nå!

7. Wales - Israel  H

Av mange pussige ting i denne EM-kvaliken, kommer Wales høyt oppe på listen. Ja, de har noen stjerner, men 5-2-0 på syv kamper er likevel ekstremt! Israel har EM-sjanser, men jeg tviler på at de får med seg noe her. Tapte 0-3 for Wales hjemme.

8. Kypros - Belgia  (U)B

Kypriotisk fotball har hatt et oppsving de siste årene, selv om de tapte hjemme mot Wales torsdag. De har fortsatt heng på 2. plassen i gruppe B. Likevel kan jeg ikke helt se for meg at de vinner over Belgia, som slo Bosnina 3-1 onsdag.

9. CD Leganes - Real Zaragoza  H(U)

I spansk Segunda har Leganes en seier og et tap så langt, mens Zaragoza står med en seier og en uavgjort. For Zaragoza svir det nok fortsatt at de tapte playoff-finalen mot Las Palmas på bortemål, og Leganes er et sterkt hjemmelag, 10-8-3 i fjor. Altså min favoritt.

10. Almeria - Osasuna  HU(B)

Almeria rykket ned i Segunda etter en svak sesongavslutning i vår. Har begynt tilværelsen på nivå 2 med en seier og ett tap. Osasuna er et annet lag som har rykket sine ganger opp og ned, og står med full pott på sine to første.

11. Fluminense - Flamengo  (H)U

I brasiliansk serie A har Fluminense falt kraftig av de siste ukene, bare to seire og hele seks tap på de åtte siste har foreløpig sendt dem ut av medaljestriden. Flamengo er plutselig bare fire poeng bak, men det er mye forlangt at bortelaget skal vinne denne.

12. Palmeiras - Corinthians  B

Nummer fire mot nummer en i Brasil. Corinthians har ikke tapt på 13 kamper, og har vunnet fire strake nå. Så selv om Palmeiras er hjemmesterke, holder jeg helt klart en knapp på Vagner Love og serielederen!