Antall utesteder i Bergen bør begrenses

Innsenderen mener mange utesteder fører til mye bråk og klammeri. Bildet er et arkivfoto, og er ment som en illustrasjon.

Innsenderen mener mange utesteder fører til mye bråk og klammeri. Bildet er et arkivfoto, og er ment som en illustrasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Innsender Hans Petter Lindøe kommer i dette innlegget med sine innspill til en bedre by.

DEL

MeningerHvordan får vi et bedre Bergen sentrum? For det første må man ikke stenge ute bilistene som av ulike årsaker trenger å kjøre inn i sentrum. I stedet bør man sørge for tilstrekkelig parkeringsplasser – gjerne under gater og torg.

Man må sette grenser for hyblifiseringen, mange bergenshus er slett ikke bygget for å huse så mange leietakere som ikke vedlikeholder leilighetene og ellers ikke bidrar til annet enn å feste om nettene.

Antall utesteder bør begrenses – nå er det altfor mange i sentrum som fører til mye bråk og klammerier om nettene.

Det må legges til rette for at forretningsdrivende får optimal oppfølging av byens foresatte, parkeringshus i nærheten – gode adkomstmuligheter om det utføres veiarbeid i nærheten.

Videre er konkurransen urettferdig mellom de gigantiske kjøpesentrene og byens gamle sentrum. Her må man innføre samme parkeringsrestriksjoner og avgifter som inne i byen.

Sist, men ikke minst: det holder ikke med å «oppruste» enkelte fortau og gatetun. I dagens klima er det viktigere at bussene inn til sentrum går så ofte som mulig!

  • Hvordan mener du Bergen sentrum kan bli et bedre sted å være? Bli med i debatten under Spørretimen på Litteraturhuset torsdag 15. november klokken 1900, og send oss gjerne dine tanker i forkant!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags