At Bergen Storm Cheerleading skulle helt til topp i europamesterskapet i Slovenia, var det ingen som hadde trodd på forhånd.

– Det er første året vi deltar i seniorklassen. Riktignok vant vi norgesmesterskapet i mars, men at vi skulle bli best i europa er helt vanvittig, sier bergenseren på telefon fra hovedstaden Ljubljana.

15-åringen vant NM sammen med tre andre bergensere,  Niks Kronbergs (17), Hannah Roman (16), og Stine Bråten Johannessen (17).

De konkurrerte mot 18 andre lag i en miksklasse som består av både menn og kvinner. 

Trent hardt hver eneste dag

Cheerleading består av forskjellige elementer, som ved konkurranse settes sammen til en rutine som varer i 2,5 minutter.

I konkurranser så er det dommere som avgjør hvem som vinner, ved hjelp av scoresheets (poengskjemaer). Feilfrie rutiner, uten fall og vingling som holder en høy vanskelighetsgrad gir stor uttelling hos dommerne.

Lørdag vant de EM-gull i øvelsen "Coed Group Stunt", som er en miksklasse der lagene består av både kvinner og menn.

– Vi har jobbet utrolig har det siste året. Laget trener sammen hver eneste dag. Stort sett trener vi oss selv og finner på triks som vi bruker, sier Fuglseth.

15-åringen har trent cheerleading i litt over tre år.

– Jeg liker blandingen av akrobatikk og dans. Det er utrolig gøy, sier hun.

Hanna Roman forteller at de visste lite om nivådet før de kom til EM.

– Vi jublet over å bli ropt opp som ett av de tre beste. Det er helt ufattelig av vi gikk helt til topps, sier 16-åringen.

Søndag deltar juniorer fra Bergen Storm Cheerleading i EM. Det gjør osaå Åsane Seahawks.