Bergenser imponerte da Kristoffersen tok 2.-plass

Bergenseren Bjørnar Neteland kjørte seg opp fra 22.-plass til 17.-plass.

Bergenseren Bjørnar Neteland kjørte seg opp fra 22.-plass til 17.-plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 9. til 2.-plass i storslalåmrennet i Beaver Creek, mens Bjørnar Neteland tangerte sin beste plassering i karrieren.

DEL

Storstjernen Marcel Hirscher tok sin første seier for sesongen.

Kristoffersen hadde over sekundet å ta igjen til tyske Stefan Luitz før finaleomgangen i vintersesongens første storslalåm på herresiden. Kristoffersen lå på en 9.-plass, 1,07 bak Luitz, men en pallplass var likevel innen rekkevidde.

I pausen sa nordmannen til NRK at han skulle kjøre det remmer og tøy kunne holde i andre omgang.

Kristoffersen leverte et fyrverkeri av en finaleomgang, tok ingen omveier, holdt sitt løfte og tok soleklart ledelsen da han kom i mål. Totaltiden var 2.38,18.

Rælingen-alpinisten ledet helt til de tre beste fra første omgang gjensto. Marcel Hirscher fra Østerrike overtok så ledelsen før amerikanske Ted Ligety kjørte en svak finale og kom inn et godt stykke bak Kristoffersen.

Da var det klart at Kristoffersen minst kunne få tredjeplass i Colorado. Tyske Stefan Luitz klarte ikke gjenskape magien fra førsteomgang og la seg på tredjeplass. Dermed ble det andreplass til Kristoffersen.

Opptur for Neteland

Bergenseren Bjørnar Neteland fikk seg en liten opptur med 17.-plass. Det var et godt byks opp fra 22.-plassen etter første omgang.

– Jeg er fornøyd. Det var noe smårusk i annen omgang, men jeg viser at jeg kan kjøre fort, sa Neteland til NRK.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer 21 etter første omgang, men la igjen for mye tid i bakken i den andre og falt ned en plassering.

– Jeg prøver alt jeg har i andre omgang, men det blir for mye kaving. Det blir sånn når man skal prøve å risikere, det er ikke alltid det går, at vinningen går opp i spinningen, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Jansrud ikke videre

Aleksander Aamodt Kilde lå på 13.-plass, 1,31 sekunder bak den tyske ledertiden, men kom på tvers av løypen i midtpartiet og tapte et lite hav av tid. Det hele endte med 26.-plass.

– Jeg kom godt i gang, men ikke veldig bra, så jeg ble litt stresset underveis. Så kommer jeg til Golden Eagle og krysser skiene, og da var løpet over. Jeg gikk tom for energi mot slutten der, så det gikk ikke helt veien, sa Kilde.

Marcus Monsen, Rasmus Windingstad og Kjetil Jansrud klarte ikke å komme seg inn blant de 30 beste fra førsteomgang, og kjørte dermed ikke finaleomgangen.

Etter at storslalåmrennet i Sölden forrige helg ble avlyst, var konkurransen i USA sesongens første verdenscuprenn i disiplinen.

Artikkeltags