En småsyk Kjetil Jansrud kjørte inn til sølv i super-G i alpin-VM. Erik Guay fra Canada vant. Aleksander Aamodt Kilde var tre små hundredeler bak bronsen. Jansrud ledet med ni hundredeler på Kilde før Erik Guay kom og smadret nordmennenes tid. Canadieren var 45 hundredeler foran Jansrud. Senere kjørte også Manuel Osborne-Paradis fra Canada inn til bedre tid enn Kilde. Han var tre hundredeler foran.

Sølvvinneren er klar på at han ikke hadde tatt super-G-gullet selv om han hadde vært helt frisk. Jansrud ble frakjørt med 45 hundredeler av veteranen fra Canada. Han ville ikke skylde på forkjølelsen og hosten for at gullet glapp, og at han en liten stund trodde at det kunne ende med seier.

Ærlig Jansrud

– Jeg hadde nok vært bak Erik Guay om jeg hadde vært 100 prosent frisk i dag også. Han leverte et fantastisk bra løp, og det må man bare respektere. Og det er litt kjedeligere å ikke være to på pallen når Alexander hadde sjansen. Jeg er fornøyd med sølv, selv om jeg kjører for og vil ha det gullet, sa Jansrud til NTB.

Jansrud var ikke veldig overrasket over at det var canadierne som slo best fra seg slik forholdene ble.

– Erik er en vanvittig god glider. Canadierne blir nok skumle i utfor og de. I dag må jeg være fornøyd. Det var litt overraskende at han var såpass mye foran der oppe, men jeg klarte meg uten feil.

Skuffet Kilde

Kilde på sin side sto skuffet igjen etter at VM-bronsen glapp.

– Det var skikkelig surt. Det er sjelden jeg blir så skuffet. Fjerdeplass i et VM er en veldig sur plass, men fjerdeplass i et renn er veldig bra. Man må se det i perspektiv. Kjetil tok annenplass og vi har to topp fem, sa Kilde på NTBs spørsmål.

Han forsøkte å glede seg over Jansruds sølv.

– Det tar litt tid nå, men det kommer renn fortløpende. Jeg må bare riste det av meg. Man vinner ikke noe på å grave seg ned. Det er veldig morsomt med Kjetil og medalje. Jeg skal ikke dra ned stemningen i gruppa, sa Kilde.

Fana-apinisten Bjørnar Neteland endte altså på 25.-plass - to sekunder bak vinneren.