– Det var en veldig solid utforomgang i denne kombinasjonen. Jeg kan vel ikke si annet enn at jeg leverer en helt grei slalåm heller. Jo, dette var solid, sa bergenseren Bjørnar Neteland til NTB etter at kombinasjonen var avgjort.

– Jeg har ikke kjørt så mye slalåm i det siste, så jeg kan ikke forvente så mye mer enn å bli liggende halvannet sekund bak Hirscher. Det er bra, la han til.

Håper på flere sjanser

Hirscher tok sølvet i kombinasjonen bak sveitseren Luca Ärni. Ned til Neteland skilte det ikke mer enn 1,36 sekund. Det lever han godt med.

– Jeg er fornøyd. Det er litt bittert at jeg tapte litt tempo og litt for mye tid nederst, men det er også det eneste å trekke for, sa Fana-kjøreren.

– VM nærmer seg slutten, får du flere oppgaver?

– Jeg håper å få kjøre storslalåmen. Det har i alle fall vært snakk om det, men foreløpig er det litt usikkert. Jeg må vente og se hva sjefene sier. Jeg er klar hvis jeg får muligheten.

– Formen er stigende etter forkjølelsen, så dette kan bli bra, svarte han.

– Hvordan vil du karakterisere VM-innsatsen din til nå?

– Jeg har gjennomført en helt grei super-G og en helt all right dag i kombinasjonen. Dette gir mye motivasjon til å satse videre, sa Bjørnar Neteland til NTB.

4.-plass til Kilde

Fjerdeplasser er blitt Aleksander Aamodt Kildes skjebne i alpin-VM. Som i super G endte også kombinasjonen mandag med den sure 4.-plassen

Han ødela mulighetene sine gjennom en utfor som ikke satt som den skulle.

– Dette var kanskje den dårligste utforen min her i VM. Følelsesmessig var det en dårlig følelse underveis. Det er et eller annet som ikke stemmer i utfor når jeg står her med en bedre følelse etter slalåmrennet.

– Det er ikke første gangen det har vært slik i år. Slalåmen har føles grei, mens utfor har vært mer «bob-bob». Søndag funket ting som det skulle i spesialutforen. Da gjorde jeg ting som det skulle gjøres. Når det er sagt, må jeg si meg fornøyd med dagen, fortsatte Kilde etter kombinasjonen.

Etter sjetteplassen i utfor søndag, hadde han et håp om å ta steget opp på pallen etter kombinasjonen, for han var det beste norske kortet, men det gikk ikke slik-

– Det ble en sur fjerdeplass igjen. Det er sånn det er, men i dag var den litt mindre sur super G-en. Jeg gjorde ikke en god nok jobb i utforen. Det var årsaken, sa Lommedalen-kjøreren til NTB.

VM kan være over for Jansrud

Kjetil Jansrud pådro seg en forkjølelse noen dager før VM startet. Han var maksimalt uheldig. Mandag trakk han seg midt i kombinasjonen. Nå kan VM være over.

– Vi har bestemt oss for at Kjetil Jansrud ikke stiller i slalåmdelen av kombinasjonen. Det er beslutning jeg har tatt etter å ha snakket med ham, sa alpinlegen Marc Strauss i pausen mellom utfor- og slalåmdelen.

Jansrud kom inn til sjette beste tid i utfor. Det var ikke noe godt utgangspunkt for ham, og han led av voldsomme hostekuler etter at han var nede i målområdet. Det var bare så vidt han klarte å gi noen kommentarer til norske pressefolk mellom hostekulene.

Men han var likevel innstilt på å fullføre konkurransen noen minutter etter at han var ferdig med utfordelen.

– Jeg har hostet og vært slik hver dag etter at jeg har kjørt, så forkjølelsen er omtrent på samme nivå. Men jeg kommer til å kjøre slalåmdelen, hvis det er medisinsk forsvarlig, selv om det er helt forferdelig etter anstrengelse, sa Jansrud til NTB noen minutter etter første del av kombinasjonen.