Bakkerud etter seier: – Jeg trodde nesten ikke det kunne skje!

Andreas Bakkerud gikk helt til topps under VM-runden i Canada.

Andreas Bakkerud gikk helt til topps under VM-runden i Canada. Foto:

Andreas Bakkerud (27) vant VM-runden i Canada søndag, med en enorm poengfangst. Bergenseren nærmer seg nå VM-lederen Kevin Hansen i VM-sammendraget.

DEL

Det var den syvende av ti runder i VM i rallycross som ble kjørt i Trois-Riviéres i helgen. Bakkerud sanket 15 VM-poeng ved å bli nummer to etter de innledende heatene. Han sanket ytterligere 14 poeng ved å vinne sin semifinale og til slutt gikk seirende ut av finalen. Det betyr imponerende 29 av 30 mulige poeng fra runden i Canada.

– Jeg trodde nesten ikke det kunne skje! For vi har jobbet så hardt, men hatt så mye uflaks denne sesongen, sier Bakkerud etter den etterlengtede seieren.

Plutselig gullsjanse

Morvik-karen vant finalen foran Janis Baumanis fra Latvia med russiske Timir Timerzijanov på tredjeplass. Og seieren smakte, det var nemlig nesten 1000 dager siden sist han vant en VM-runde! Det skjedde i Argentina i november 2016.

– Vi var veldig nære på Silverstone (England) og i Belgia, og var sterke inntil vi fikk trøbbel med bilen i semifinalen i Sverige. Her i Canada hadde jeg egentlig ikke så store forhåpninger, det pleier ikke være min beste bane, sier en ærlig Bakkerud til VM-arrangøren.

Med sine 29 poeng på runden tok han seg forbi svenske Timmy Hansen opp til annenplassen i VM-stillingen. Med 138 poeng er det nå kun syv poeng opp til Kevin Hansen som leder VM-sammedraget med tre runder igjen.

Krasj til en halv million

Seieren, poengfangsten og den plutselige sjansen på et VM-gull er en enorm opptur etter en meget trøblete sesong og sesongoppkjøring. Han fikk på plass sponsorer like før fristen gikk ut, men løper selv en stor økonomisk risiko ved å satse i år. Bakkerud uttalte tidligere i år til BA at VM-gull måtte til for å få budsjettet til å gå i balanse!

Så totalvraket han bilen i første runde, med en kostnad på over en halv million.

Men nå smiler endelig rallycross-livet til en blide bergenseren igjen.

– Det blir ikke lett å vinne VM, vi må fortsatt vinne noen løp. Men nå er det slett ikke umulig, sier Bakkerud.

Slik så bilen til Andreas Bakkerud ut etter kjempesmellen i Abu Dhabi i første runde.

Slik så bilen til Andreas Bakkerud ut etter kjempesmellen i Abu Dhabi i første runde.

Artikkeltags