Bakkerud nærmer seg VM-pallen

Andreas Bakkerud (til høyre) kjørte inn til 4.-plass i helgens VM-runde i Latvia. Her med sin spotter Dave Mansfield ved en tidligere anledning.

Andreas Bakkerud (til høyre) kjørte inn til 4.-plass i helgens VM-runde i Latvia. Her med sin spotter Dave Mansfield ved en tidligere anledning. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud kjørte inn til 4.-plass i helgens VM-runde. Nå er han bare to poeng bak en topp 3-plassering i VM-sammendraget.

DEL

Bakkerud har hele sesongen hatt som mål å ende topp 3 i VM-sammendraget. Etter en relativt svak start på sesongen, har gode plasseringer de siste månedene ført ham nærmere og nærmere en pallplass.

Denne helgen kjørte han inn til 4.-plass i den 10. VM-runden. Og ettersom Petter Solberg ikke lyktes denne helgen og falt ned til 3.-plass i VM-sammendraget, er Bakkerud enda nærmere å nå sitt mål.

Nå ligger bergenseren bare to poeng bak Petter Solberg og 3.-plassen i VM-sammendraget.

VM-runde rallycross i Latvia

Finale:

1) Sebastian Loeb, Frankrike (Peugeot), 2) Mattias Ekström, Sverige (Audi), 3) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot), 4) Andreas Bakkerud, Norge (Ford), 5) Johan Kristoffersson, Sverige (Volkswagen), 6) Timur Timerzjanov, Russland (Ford).

  • Petter Solberg kom ikke til semifinalene i Riga.

VM (etter 10 av 12 runder):

1) Ekström 228 poeng 2) Kristoffersson 201, 3) Petter Solberg, Norge 194, 4) Bakkerud 192, 5) Loeb 180, 6) Hansen 165.

– Plutselig vidåpent

– Jeg synes det er mest stas å lese hele mesterskapstabellen nå. For min del viser det hva rallycross handler om, hvor heftig og uforutsigbart det kan være. Alle trodde VM skulle bli en duell mellom Petter og Mattias (Ekström, VM-leder). Så kommer en løpshelg som dette med mange situasjoner og hendelser, og så er det plutselig vidåpent, sier Bakkeruds manager Jan Tore Brustad.

– 3.-plassen er absolutt innen rekkevidde. Målsettingen er å komme opp der. Vi må gjøre de riktige tingene, så jeg er spent på det. Det er en veldig spennende kamp. Både jeg, Petter og Johan (Kristoffersson) ligger nærme hverandre. Alt er åpent, og vi har sett tidligere i mesterskapet at alt kan skje, sier Bakkerud.

Han omtaler den neste VM-runden – i Tyskland – som den største jokeren i årets VM.

– Det kan enten gå rett vei, eller til helvete, sier han.

Fornøyd

Både Bakkerud og Brustad er svært fornøyd med 4.-plass og 22 nye poeng i VM-sammendraget denne helgen. På lørdag var Bakkerud best av samtlige. Og i særdeles våte forhold på søndag klarte han å unngå noen blemmer.

– Jeg fikk en smell i semifinalen som gjorde at bilen ble vanskelig å kjøre. Det var en hard finale, men jeg klarte å holde hodet kaldt og kjørte inn viktige poeng i mesterskapet, sier Bakkerud.

Bakkerud har altså bare 2 poeng opp til 3.-plassen, mens det er 9 og 36 poeng opp til de to øverste plassene.

– Men å hente inn 36 poeng på de to siste VM-rundene virker vel usannsynlig?

– Nja ... Jeg tror ikke noe er avgjort før vi er i mål i Argentina (den siste VM-runden). Petter tapte 30 poeng denne helgen. Og vi vet at flere team er på sin tredje motor, og det blir 15 poeng i minus om man må bytte, så slike faktorer kan også spille inn, sier en optimistisk Brustad.

Bakkerud sa etter forrige VM-runde at det må et mirakel til for at han skal vinne VM-sammendraget, og holder seg til den linjen også etter helgens løp.

– Det er selvfølgelig 60 poeng å kjøre om, og vi tok inn 22 poeng på Petter i helgen. Men jeg tror det er veldig langt opp til Ekström. Han er en god fører som sjelden gjør feil. Så med mindre det skjer noe spesielt, så tror jeg ikke det er mulig. Men selvfølgelig: Om jeg kommer på skuddhold, så skal jeg fyre jeg, sier Bakkerud.

Skuffende for Solberg

For første gang i rallycross-karrieren måtte Petter Solberg se semifinalene i en VM-runde fra sidelinjen søndag. Etterpå var han dypt skuffet.

Solberg ble diskvalifisert i den andre av to kvalifiseringsrunder lørdag og var avhengig av full klaff søndag for å henge med i kampen om semifinaleplassene. I stedet fortsatte problemene søndag.

I den tredje kvalifiseringsrunden ledet Solberg oppskriftsmessig, men ut av jokerrunden fikk plutselig østfoldingen dugg på frontruten som følge av regnværet i Latvia. Resultatet ble at 41-åringen kjørte av banen og fikk løpet ødelagt.

Det hjalp fint lite at den regjerende verdensmesteren slo tilbake med seier i den fjerde kvalifiseringsrunden. Plass blant de 12 i semifinalen ble det ikke.

Ekström fester grepet

Dermed vil trolig svenske Mattias Ekström feste et enda strammere grep om VM-tittelen. Foran helgens kjøring skilte det rivalene ti poeng. Det vil nå bli mye mer.

– En tredje VM-tittel på rad glapp trolig i helgens latviske VM-runde i rallycross. Jeg behøver neppe å forklare så mye om følelsen etter å ha blitt fratatt muligheten til å kjøre semifinale i en VM-runde for første gang noensinne, sa han etter nedturen.

Nå forsøker han etter beste evne å se fremover.

– Teamet mitt og jeg legger det elendige resultatet bak oss og fokuserer i stedet på å slå tilbake og kjempe om seirene i de siste to løpene av sesongen, sier Solberg.

Den neste VM-runden, sesongens nest siste, kjøres i tyske Buxtehude 14. til 16. oktober.

Loeb vant

Sebastien Loeb vant finalen i Riga søndag foran svenske Mattias Ekström. Dermed økte sistnevnte ledelsen i VM-sammendraget på Solberg.

Loeb tok sin aller første seier i rallycross.

– Dette er helt fantastisk. Jeg er veldig glad, sa han etterpå.

Ekström vil ikke ta noe for gitt i tittelkampen.

– Jeg er med i kampen, og er fornøyd med å være på pallen med Loeb. Det var bare et tidsspørsmål når han skulle vinne, sa han.

Svensken leder nå VM med sine 228 poeng. Solberg er nummer tre med 194. Han er også passert av Johan Kristoffersson, som har 201 poeng.

Artikkeltags