– Dette er løpet alle vil vinne

Andreas Bakkerud skal i helgen kjøre på favorittbanen i Sverige.

Andreas Bakkerud skal i helgen kjøre på favorittbanen i Sverige. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Langt ute i de svenske skoger finner den sjette VM-runden i rallycross sted. Med så mye som 50.000 tilskuere langs løypen.

DEL

– Dette løpet er det vi kaller «the magic weekend». Det er løpet alle vil vinne, sier Andreas Bakkerud om VM-runden i svenske Höljes.

– Man kjører én time fra Elverum og rett ut i skauen. I en halvtimes tid ser man ikke noe annet enn mygg langs veikanten, før man plutselig kommer til et folkehav av 50.000 tilskuere. Hele stemningen rundt er så vanvittig. Jeg får gåsehud bare av å tenke på det, sier bergenseren.

Gode minner

Bakkerud har gode minner fra Höljes, og har de siste årene stått på alle trinnene på seierspallen.

– Jeg vant her i 2013, ble nummer to i 2014, og kom på 3.-plass i 2015. Så nå må jeg snu trenden, gliser 24-åringen.

– Denne banen passer meg veldig bra, og jeg har prestert stabilt godt her i alle år, legger han til.

Det er meldt dårlig vær i helgen, men det mener Bakkerud er fordel han.

– Det er litt spesielt, for det har ikke vært vått her på fire år. Men jeg trives i regnet. Det er et vanskelig underlag, hvor man lett kan punktere. Man må derfor ha ekstra følelse i kjøringen.

Henger med i sammendraget

Bakkerud vant forrige VM-runde i trønderske Hell. I sammendraget ligger han på en 5.-plass, men bare to poeng skiller opp til Sebastian Loeb på 3.-plass.

– For meg personlig hadde det betydd veldig mye å få en pallplass i sammendraget. Det er et delmål på veien mot å bli verdensmester. En pallplass i år ville vært god som gull, sier Bakkerud.

– Men Sebastian Loeb har ni verdensmestertitler under beltet. Det er vel ingen i verden som har mer erfaring enn han, så jeg må holde et veldig høyt nivå om jeg skal tukte han.

Petter Solberg og Mattias Ekström ligger henholdsvis, 37 og 42 poeng foran.

– Det er ikke umulig å ta dem igjen, men både Petter og Ekström har levert jevnt og bra hele tiden, og sanket poeng i løp hvor kjøringen deres ikke har vært så bra. Kampen om VM-tittelen kommer nok til å stå mellom dem, avslutter Bakkerud.

Artikkeltags