Nå leder Bakkerud VM-sammendraget!

Andreas Bakkerud (27) ble «bare» nummer fem i VM-runden i Frankrike i helgen. Men likevel tok han over ledelsen i sammendraget.

DEL

I helgen ble det kjørt VM-runde i franske Lohéac, et sted som først og fremst er kjent for nettopp motorsport og VM-rundene i rallycross.

Etter lørdagens gjennomkjøringer lå bergenseren som nummer tre og hadde et godt utgangspunkt før de avgjørende rundene søndag.

Bestetid i semifinalen

I semifinaleheatet sitt fikk han bestetid, og dermed fikk han også bestespor i finalen.

Der fikk han det imidlertid tøft. Bakkerud havnet for langt ut i den første svingen, og de andre bilene kom seg forbi. Bakkerud hengte seg på og kjempet seg til slutt inn til 5.-plass i finalen.

Til tross for en litt svak plassering etter at han tok seieren i Canada i forrige runde, avanserte Bakkerud i sammendraget. Nå leder faktisk bergenseren hele VM – to små poeng foran brødrene Timmy og Kevin Hansen.

– Jeg har ikke ledet VM i rallycross siden tidlig 2014. Samtidig så "ga" jeg bort noen poeng til mine argeste konkurrenter i finalen etter at jeg ble litt het inn i første sving og gikk fra 1. til 5.-plass, forteller Bakkerud til BA søndag kveld.

– Alt i alt ble det en bra helg, men den kunne vært bedre, konkluderer han med.

Tøff start på sesongen

Oppturen kommer godt med for 27-åringen. I første runde totalvraket han bilen, noe som ga en kostnad på en halv million kroner.

– Det blir ikke lett å vinne VM, vi må fortsatt vinne noen løp. Men nå er det slett ikke umulig, sa Bakkerud etter seieren i Canada.

Det gjenstår nå to VM-runder før det hele skal avgjøres. 14. september går turen til Latvia før det avsluttes i Sør-Afrika i november.Artikkeltags