Bakkerud nekter å stenge fansen ute

Andreas Bakkerud feirer seieren i Trøndelag.

Andreas Bakkerud feirer seieren i Trøndelag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud glemmer aldri jakten på autografer i oppveksten. Han slipper med glede fansen innpå seg.

DEL

Det var sjelden rolig rundt Hoonigan-lagets leir på Lånkebanen i helgen. «Alle» ville ha en bit av Bakkerud, som tok sin første VM-rundeseier for året. Spesielt de drøyt 300 bergenserne som hadde tatt turen til Trøndelag for å heie på sitt store idol.

– Jeg er en type som hele tiden har hatt fans med meg rundt på billøp. Jeg har hele tiden tillatt å bruke mye tid med supportere og sponsorer. Ikke glem at jeg er en liten gutt som har vokst opp i depotene, sier Bakkerud.

– Jeg fikk autografene til Martin Schanche og Petter Solberg da jeg vokste opp. Jeg er typen som får energi av å gi energi. Jeg mister ikke fokus selv om jeg har mange entusiastiske folk rundt meg. Det er heller slik at det gir meg et løft, sier 24-åringen til NTB.

Derfor blir det ingen endring i opplegget rundt bergenseren. Han nekter å distansere seg fra fansen.

– Uten supportere og sponsorer er man ikke så veldig mye. Jeg vet hva denne sporten handler om. Det er en kostbar idrett. Andre sportsutøvere har ofte ikke så høye utgifter. Da må jeg helt enkelt sette pris på den støtten jeg får, påpeker rallycrosshelten.

Får gåsehud

Han trengte tid på å la helgens suksess synke inn.

– Det har virkelig gjort inntrykk. Det er den største enkeltseieren jeg har hatt. Helgen ble suveren. Jeg vant ikke bare alle de fire innledende heatene, men også semifinale og finale. Jeg er ekstremt stolt over at jeg klarte å holde roen, ikke kvele bilen, punktere eller røk på en tjuvstart. Jeg var sharp hele helgen og tok de rette valgene hele veien, sier Bakkerud etter sin fjerde VM-rundeseier i rallycross.

– Alle skulle ha en bit av det. Det var umulig å tenke igjennom racet. Først nå klarer jeg å se tilbake på en sinnssyk helg. Jeg får gåsehud av å tenke på det. Jeg vet ikke om spesielle feil jeg gjorde heller. Jeg var veldig nær 100-prosenten min, fortsetter Bakkerud.

Andreas Bakkerud var helt suveren på Lånkebanen i Trøndelag i helgen.

Andreas Bakkerud var helt suveren på Lånkebanen i Trøndelag i helgen. Foto:

Må lære av Solberg

Etter en tung start på sesongen, begynner Hoonigan-laget med Ken Block i spissen å få orden på bilen til Bakkerud. Den har fusket fælt i sesonginnledningen.

– Vi er et ferskt team og trenger tid. Startene er ikke helt der. Vi må heve bunnivået. Vi kan ikke ha 12.- og 14.-plasser. Se på Petter (Solberg). Han hadde kanskje sin dårligste helg i hele år, en ble likevel nummer fire sammenlagt og tapte ikke poeng i kampen om VM-tittelen, sier bergenseren.

– Vi må bli mer stabile, men teamet er voldsomt godt fornøyd. Ford-sjefen ringte meg fra Michigan, hvor han hadde vært på Nascar. De trodde ikke dette var mulig, bare 90 dager etter at bilen rullet ut av M-sport i England, sier en utladet Bakkerud.

Neste VM-runde går på Höljes-banen i Sverige i starten av juli. 

Artikkeltags