Bakkerud på topp

Andreas Bakkerud leder etter lørdagens kvalifiseringsrunder i helgens VM-runde. Men det er på søndag det meste avgjøres.

Andreas Bakkerud leder etter lørdagens kvalifiseringsrunder i helgens VM-runde. Men det er på søndag det meste avgjøres. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud leder helgens VM-runde i rallycross som finner sted i Latvia. Petter Solberg ligger på en foreløpig 6.-plass.

DEL

Den norske Ford-føreren kjørte inn til nest beste tid i begge kvalifiseringsrundene lørdag og leder med 90 poeng. Henholdsvis ett og to poeng bak ligger svenskene Timmy Hansen og Johan Kristoffersson som vant hver sin runde.

– Jeg er kjempefornøyd med kjøringen, selv om det ble andre plass i Q1 og Q2, sier Bakkerud til NTB.

Petter Solberg, som ligger på annenplass i VM-sammendraget, endte på 5.- og 11.-plass. Det gir 72 poeng og en foreløpig 6.-plass. Den gode nyheten for nordmannen er at VM-leder Mattias Ekström ligger enda lenger bak. Svensken er på 9.-plass før søndagens avslutning.

– Jeg hadde spor fem i begge heatene, og starten fra det sporet er dårlig. Det var umulig å ta ledelsen derifra, sier Solberg til NTB.

– Jeg hadde fight med Mattias Ekström i det siste heatet. Først passerte han meg og i neste sving tok jeg tilbake ledelsen. Verre var det etter at jeg kom ut fra alternativsporet. Først ble jeg påkjørt av Timmy Hansen, og etterpå ble jeg truffet av Ekström.

VM-runden i Latvia er nummer ti av tolv. De to siste kvalifiseringsrundene og finalen kjøres søndag. (©NTB)

Artikkeltags