Bakkerud tok med moren i bilen: – Var det bedre enn med pappa?

Andreas Bakkerud jakter ny bilfabrikant, og tok med foreldrene på årets siste tur i hans Ford Focus RSRX!

Andreas Bakkerud jakter ny bilfabrikant, og tok med foreldrene på årets siste tur i hans Ford Focus RSRX! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rallycrosskjøreren Andreas Bakkerud hevder han hadde gått konkurs «hundre ganger» uten morens hjelp. Nå fikk hun sitte på ...

DEL

I en ny video (se den lenger ned i saken) på Bakkeruds Youtube-kanal er både moren og faren med i bilen når bergenseren skulle ut i et såkalt røykshow i Sør-Afrika.

Moren har aldri før sittet på mens Bakkerud har vært bak rattet. Opplevelsen var utvilsomt av den skrekkslagne sorten:

– Hun skrek hele veien, humrer Bakkerud, som i videoen spøker med en adrenalin-pumpet mor om det føltes bedre enn med faren ...

Hyller foreldrene

Moren, som er styreleder i Andreas Bakkerud AS, har i alle år tatt seg av rally-sønnens regnskaper. Det har selvsagt ikke alltid vært en enkel jobb – spesielt ikke med tanke på sønnens noe eksentriske natur ...

– Jeg er jo en «JA!»-person. Takket være mamma, som har styrt regnskapet, har jeg unngått konkurs. Det hadde vel skjedd hundre ganger uten henne, sier Bakkerud.

Han innrømmer at turen i Sør-Afrika betød mye for ham. Kontrakten med Hoonigan-laget til Ken Block er over etter denne sesongen. Ford velger å droppe rallycross-satsingen, og Morvik-gutten må ut og lete etter noe nytt. Det betyr at Sør-Afrika kanskje ble den siste turen i Focus-bilen hans.

Se videoen (saken fortsetter under videovinduet):

– Det var mye følelser her. Det føltes veldig godt å avslutte på den måten, med mamma og pappa. De har vært med meg hele veien, på alt jeg har holdt på med. Faren min har skrudd for meg og kjørt rundt i alle retninger siden jeg var ni-ti år gammel. Mamma har styrt regnskap og holdt ut med alle påfunnene mine.

– Hun har vært «nei»-personen, og det er jeg veldig takknemlig for, ler Bakkerud.

Tilbake i Bergen og jakter kontrakt

Klippet på Youtube kom blant annet i stand takket være strømmetjenesten Amazon, som følger Ken Block og teamet hans dette året. Det skal bli til åtte episoder.

Nå er Andreas Bakkerud endelig hjemme i Bergen igjen. Nå roer han ned!

– Jeg kom hjem fra Sør-Afrika på tirsdag. Det har blitt 160 reisedøgn i år, så det er ufattelig deilig å kjenne på det å være hjemme. Hilse på kompiser, drive med litt juleshopping. Hverdagsgreier! Men kjøleskapet er ennå helt tomt, så nå må jeg på butikken, smiler Bakkerud, som har kjøpt en leilighet på Løvstakken i år.

– Hvordan går det med jakten på et nytt lag?

– Det er stille og rolig, men jeg har fått en del positive svar i det siste. Jeg ser lysere og lysere på det. Det er tilbake til VM-medalje vi vil, så jeg kommer ikke til å gå for noen B-kontrakt, er Bakkeruds klare beskjed.

Han tror det vil komme en avklaring i løpet av neste måned.

Artikkeltags