Bakkerud var helt i tet – så løsnet hjulet

Andreas Bakkerud hadde bare tre fungerende hjul på Audi-en.

Andreas Bakkerud hadde bare tre fungerende hjul på Audi-en. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Bakkerud var uheldig i Canada ...

DEL

Petter Solberg tok femteplassen i VM-runden i Canada. Best var nok en gang hans svenske stallkamerat Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson var best i den første semifinale. Petter Solberg hadde nest beste startspor, men måtte se svenske Mattias Ekström foran seg. Nordmannen tok en tidlig runde i jokeren, men fikk finske Grönholm foran seg og tapte terreng til de to svenskene i front. Solberg sikret seg 4 poeng foruten de 14 poengene fra kvalifiseringen. Med femteplassen i finalen fikk han ytterligere to poeng.

I finalen var det ingen som klarte å true Kristoffersson. Det var den sjette seieren av syv mulige denne sesongen for den regjerende mesteren. Det var Timmy Hansen som fulgte nærmest i finalen, mens Sebastian Loeb tok tredjeplassen.

Kristoffersson var svært beskjeden til ham å være under lørdagens to kvalifiseringsomganger, men slo til med å være helt suveren på søndagens runder. Han takket teamsjefen Solberg for tipsene han fikk foran søndagens kjøring.

Andreas Bakkerud var nummer to i VM-sammendraget, 40 poeng bak Kristoffersson foran runden i Canada. Han var nummer seks totalt foran semifinalene og hadde tredje beste startposisjon i den andre semifinalen. Bergenseren i Audi fikk en knallstart, men bilen hadde fått en smell og det venstre bakhjulet hadde løsnet.

Han kom seg til mål, men uhellet hindret ham å ta seg til finalen, og han endte på fjerdeplass. Han fikk med seg 3 poeng ved siden av de 11 han fikk i kvalifiseringen.

Artikkeltags