Nedrykkskamp truer Arna-Bjørnar

Rikke Nygard (19) er kalt inn på A-landslaget, men  stortalentet har opplevd nedtur på nedtur i klubblaget. Her sitter hun knust på gresset etter tapet for Avaldsnes lørdag.

Rikke Nygard (19) er kalt inn på A-landslaget, men stortalentet har opplevd nedtur på nedtur i klubblaget. Her sitter hun knust på gresset etter tapet for Avaldsnes lørdag. Foto:

Arna-Bjørnar kaster vekk poeng etter pausen. Onsdag må de snu trenden om høsten ikke skal bli en kamp mot nedrykk.

DEL

Neglebiting er ikke noe de har for vane å drive med i Arna, for rødtrøyene har vært godt vant. Men 2019 kan bli en relativt ny opplevelse for laget. Etter bronsen i fjor, den første siden Morten Kalvenes avsluttet trenergjerningen sin i 2014, har man nå rotet seg ned i noe som kan bli en nedrykksstrid. I hvert fall dersom kampen på Arna idrettspark mot Røa ikke vinnes onsdag ...

– Ja, det blir utrolig viktig! Vi trenger poeng for å komme oss lenger vekk fra den kvalikplassen. Nå har vi tapt to på rad. Vi trenger å føle på å vinne igjen, sier landslagsklare Rikke Nygard (19) til BA.

– Vi har merket det

Og det kan se ut som nøkkelen rett og slett er å holde ut i 90 minutter. For: Arna-Bjørnar har tapt hele syv poeng etter sidebytte i år. De har scoret fattige fem mål på 16 2.-omganger, og sluppet inn 15. Spesielt vil 1-2-tapet for erkerival Sandviken, der arnabuene ledet 1–0 til pause, fortsatt ligge og gnage i et sånt perspektiv.

– Det er ikke lett å si hvorfor, men vi har merket oss det, ja. Når vi slipper inn et mål, har vi lett for å «daffe» litt ned, i stedet for å være målbevisste på å snu det, sier Nygard, som lover et Arna-Bjørnar som skal ta seg selv i nakken nå.

Mener det er tilfeldig

Trener Remi Natvik legger rett og slett ikke så mye i den svake statistikken for 2. omgang. Og vil, i likhet med Nygard, ikke høre snakk om at laget kanskje er dårlig trent. Natvik tror det er litt tilfeldig.

– Det er vanskelig å legge opp taktikken etter statistikk. For eksempel slapp vi inn to mål på de første syv minuttene sist vi møtte Røa. Fotballkamper lever sitt eget liv, men det er klart det er noen trender man kan se ekstra på. Det viktigste er at vi må tette igjen bakover. Vi slipper inn altfor lette mål, mener han.

Røa ligger midt på tabellen, mens Arna-Bjørnar har to poeng ned til Trondheims-Ørn på nedrykkskvalifisering, med hengekamp. Altså kan det bli fem onsdag. Med hjemmeseier ...

Kampen kan du se direkte på BA.no fra klokken 16.00 onsdag.


Artikkeltags