Vil bygge hall til 120 millioner i Arna

Byrådet har fått en utredning som viser at en ny versjon av Bjørnarhallen i Garnes kan bli slik, til en prislapp på rundt 120 millioner kroner. Det inkluderer kostnadene ved å rive dagens hall. Skisse: Rambøll AS

Byrådet har fått en utredning som viser at en ny versjon av Bjørnarhallen i Garnes kan bli slik, til en prislapp på rundt 120 millioner kroner. Det inkluderer kostnadene ved å rive dagens hall. Skisse: Rambøll AS

Artikkelen er over 1 år gammel

I 1986 tok Arna-samfunnet idrettshall-saken i egne hender. Siden har bydelen vokst seg svær. Nå vil byråden steppe inn for å få opp en ny hall.

DEL

– Det er strålende planer!

Nylig avtroppet styreleder i IL Bjørnar, Erlend Vågane, har så smått begynt å juble. For en mangeårig lobbyvirksomhet ser ut til å gi resultater. På Garnes har lenge Bjørnarhallen tjent sitt formål, men den stadig mer slitne hallen er ikke på langt nær stor nok til å dekke behovet. En mulighetsstudie bestilt av Bergen kommune viser planene om en ny, dobbel flerbrukshall til 120 millioner kroner.

Og nå er det valgår. Det betyr at valgflesket sitter løst.

Til valg på halldrømmen

Den ferske idrettsbyråden Linn Kristin Engø (Ap) går langt i love Indre Arna en ny storstue.

– Bjørnarhallen brukes både av idrettslaget Bjørnar og av barne-, ungdoms- og den videregående skolen på Garnes. Å erstatte dagens hall, som er i ganske dårlig forfatning, med en dobbel hall, hadde vært utrolig bra. Det er på høy tid å gjøre noe der ute, sier Engø.

Den nåværende hallen kom til etter over 15 års kamp, dugnadsinnats, et kommunalt tilskudd og et banklån IL Bjørnar selv måtte ta opp. De står ennå for den daglige driften, og får det til å gå rundt blant annet med leieinntekter fra kommunen, som desperat trenger hallflater til skolene på Garnes. Med byggingen av ny ungdomsskole satser byrådet på å slå to fluer i en smekk.

Enorm vekst og stort lag

– Det står som vanlig på pengene, men Arbeiderpartiet går til valg på ny hall på Garnes. Jeg er optimistisk, sier idrettsbyråden, som håper å bygge i løpet av et par år.

IL Bjørnar, som har drøyt 850 medlemmer og er blant Vestlandets største i håndball, vil synes det er vemodig å måtte rive en hall de har stått for bygging og vedlikehold av. Men:

– Det viktigste er at det kommer en ny flate som kan gi et skikkelig idrettstilbud til alle. Det er kritisk. Det er nok Bergens best utnyttede hall, med aktivitet fra åtte om morgenen til elleve på kvelden. Kapasiteten er sprengt, sier Vågane.

Saken ble først omtalt i Bygdanytt.

Artikkeltags