Åsane forsterker fra konkurrentene

I Nest-Sotra ble Damian Sanchez Olsen (23) sittende på benken denne sesongen. På lån i Åsane skinte han derimot om kapp med solen, og var svært delaktig Åsanes suverene opprykk etter en sterk sluttspurt. Nå prøver han igjen lykken i 1. divisjon, denne gangen i oransje drakt.

I Nest-Sotra ble Damian Sanchez Olsen (23) sittende på benken denne sesongen. På lån i Åsane skinte han derimot om kapp med solen, og var svært delaktig Åsanes suverene opprykk etter en sterk sluttspurt. Nå prøver han igjen lykken i 1. divisjon, denne gangen i oransje drakt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere Nest-spillere Damian Sanchez Olsen og Kjetil Kalve har signert for Åsane. Brann-spiller kan være neste mann inn.

DEL

Hele Bergens 1. divisjon kan bli en meget interessant affære. Mens det utredes, evalueres og sjongleres på Brann Stadion, er konkurrentene i ferd med å forsterke seg frem mot seriestarten. Torsdag ble Damian Sanchez Olsen (23) og Kjetil Kalve (20) klare for Åsane. Driblefanten Damian Sanchez Olsen kommer fra divisjonskonkurrent Nest-Sotra, etter at han tilbragte høstsesongen på lån i nettopp Åsane.

–Nå er jeg veldig glad for at dette har gått i orden. Selv om det også føles litt rart å forlate Nest, sier Sanchez Olsen til BA.

HAT TRICK I DEBUTEN

Sanchez Olsen havnet fullstendig i kulden i Nest.

– Jeg fikk ett innhopp på elleve minutter, så jeg vet hva som møter Åsane i 1. divisjon, spøker Sanchez Olsen.

Høstsesongen i Åsane ble derimot braksuksess. I debuten fra start vartet han like godt opp med hat trick og to målgivende – og han var svært delaktig i Åsanes suverene opprykk.

–Jeg er veldig glad for at vi klarte å bli enige med Nest-Sotra. Her skal Nest ha honnør for å være svært løsningsorientert, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Kjetil Kalve (20) spilte også for Nest-Sotra forrige sesong – selv om det ble marginalt med spilletid. Også han tar nå turen til Myrdal gress. Det tidligere Brann-talentet var kontraktløs før han signerte for Åsane.

–Han har et uforløst potensial som vi håper vi kan få ut, sier Knutsen som kjenner Kalve fra den tiden begge var i Brann.

FORHANDLER OM BRANN-SPILLER

Åsane håper også å forsterke med Branns midtbanespiller Simen Lassen (20). Osingen var kanskje Brann 2 sin beste spiller denne sesongen, men satses ikke på av Rikard Norling.

–Det er en spiller vi jobber med, men det gjenstår å komme til enighet med klubbene angående utdanningskompensasjon, forklarer Knutsen.

Etter regelboken har både Brann og Os rett på utdanningskompensasjon ved en overgang.

– Vi er langt fra ferdig ennå. Vi jobber med å få flere spillere inn, forsikrer Knutsen.

Artikkeltags