Åsane startet høstsesongen og jakten på ny 1. divisjonskontrakt med to seire, før det ble et knepent 0-1-tap borte mot serieleder Aalesund forrige helg.

Søndag var det nok en opprykkskandidat som sto på motsatt banehalvdel, da Viking kom på besøk til Myrdal.

Og de oransje holdt på å få en marerittåpning på eget kunstgress. Det var ikke spilt mer enn 38 sekunder da Åsane-keeper Borger Thomas ga en svak retur etter et langskudd. Vikings Kristian Thorstvedt plukket opp ballen på hjørnet av femmeteren, men det var ikke godt å si om han forsøkte seg på et skudd eller en pasning til Zlatko Tripic. Ballen gikk i alle fall like til side for mål, og trillet hele veien ned langs dødlinjen.

Antwi-spesial

Viking virket friskest i åpningen, men holdt på å rote det skikkelig til for seg selv etter ti minutter. Viking sto høyt med laget, og et svakt tilbakespill havnet hos Dennis Antwi. Den lynhurtige Åsane-spissen kom helt alene med keeper, men presterte å sette avslutningen rett på Iven Austbø. Vi har sett Antwi bomme på slike muligheter før ...

I stedet for 1-0 til hjemmelaget, skjedde selvfølgelig det uungåelige. Johnny Furdal fikk alt for enkelt vende opp, og fant en totalt umarkert Ylldren Ibrahimaj i boks. På volley banket Viking-spissen bortelaget i føringen. Et flott mål, men fryktelig slapt forsvarsspill av vertene.

Og det var ikke over. Som bakerste mann rotet Magnus Bruun-Hanssen vekk ballen til Kristian Thorsvedt. Sønnen til keeperlegenden Erik Thorstvedt, takket og bukket, og gjorde det Antwi ikke klarte. Alene med Borger Thomas trillet Thorsvedt inn 2-0 til Viking.

Etter halvtimen ble Håvard Lorentzen spilt fri i boksen, men Åsanes leiesoldat fikk ikke dreis i avslutningen og Austbø reddet enkelt.

Antwi igjen ...

0-2 sto seg til pause. Noe fornuftig sa nok Mons Ivar Mjelde i garderoben, for et var et tent Åsane-lag som kom ut til 2. omgang.

De oransje jaktet scoring, og fem minutter ut i omgangen ristet det i nettmaskene bak Iven Austbø. Aleksander Solli løsnet skudd, og i boksen strakk Antwi ut foten og styrte ballen i nettet. Dessverre for Åsane, løftet assistentdommeren flagget for offside.

Minutter senere ble Antwi spilt fri i bakrom. Spissen fosset inn i 16-meteren, og hadde Håkon Lorentzen med seg motsatt. Om det var en pasning eller skudd Antwi forsøkte seg vites ikke, men upresist var det, og en potensiell scoringsmulighet rant ut i sanden.

Viking fikk bedre kontroll utover i omgangen, og etter 70 minutter var de nære ved å punktere kampen. En Furdal-dødball førte til kaos foran Åsane-målet, men fra to meter klarte ikke Tommy Høiland å pirke ballen i mål.

Kampfakta

Åsane - Viking 1-2 (0-2)

1. divisjon menn. Myrdal gress. Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Tomas Kristoffersen, Åsane. Fredrik Torsteinbø, Viking.

Mål: 0-1: Ylldren Ibrahimaj (15), 0-2. Kristian Thorstvedt (18), 1-2: Andreas Fantoft (90).

Åsane (3-5-2): Borger Thomas - Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Jonas Hestetun - Sondre Bjørshol, Simen Lassen, Tomas Kristoffersen, Michael Ogungbaro (Senai Hagos fra 71), Joakim Hammersland (Andreas Fantoft fra 86) - Håkon Lorentzen (August Selnes fra 78), Dennis Antwi.

Stor keepertabbe

Åsane fikk til en sluttspurt i jakten på scoringer og poeng, og akkurat i det kampen gikk inn i overtiden kom reduseringen etter en stor keepertabbe av Iven Austbø. Andreas Fantoft skjøt fra langt holdt, men Austbø slapp ballen mellom bena og i mål.

Vertene fortsatte presset i tilleggtiden, men kom ikke til flere farligheter. Det endte med 2-1-seier til Viking, i en kamp som kunne sett så annerledes ut som Dennis Antwi hadde tatt vare på den gedigne muligheten han fikk etter bare ti minutter.