Furdal-assist da Viking slo Åsane

Åsane gikk på en smell mot Viking.

Åsane gikk på en smell mot Viking.

Åsane utnyttet ikke gavepakkene fra Viking, men ble selv straffet for slurvefeil.

DEL

Åsane startet høstsesongen og jakten på ny 1. divisjonskontrakt med to seire, før det ble et knepent 0-1-tap borte mot serieleder Aalesund forrige helg.

Søndag var det nok en opprykkskandidat som sto på motsatt banehalvdel, da Viking kom på besøk til Myrdal.

Og de oransje holdt på å få en marerittåpning på eget kunstgress. Det var ikke spilt mer enn 38 sekunder da Åsane-keeper Borger Thomas ga en svak retur etter et langskudd. Vikings Kristian Thorstvedt plukket opp ballen på hjørnet av femmeteren, men det var ikke godt å si om han forsøkte seg på et skudd eller en pasning til Zlatko Tripic. Ballen gikk i alle fall like til side for mål, og trillet hele veien ned langs dødlinjen.

Antwi-spesial

Viking virket friskest i åpningen, men holdt på å rote det skikkelig til for seg selv etter ti minutter. Viking sto høyt med laget, og et svakt tilbakespill havnet hos Dennis Antwi. Den lynhurtige Åsane-spissen kom helt alene med keeper, men presterte å sette avslutningen rett på Iven Austbø. Vi har sett Antwi bomme på slike muligheter før ...

I stedet for 1-0 til hjemmelaget, skjedde selvfølgelig det uungåelige. Johnny Furdal fikk alt for enkelt vende opp, og fant en totalt umarkert Ylldren Ibrahimaj i boks. På volley banket Viking-spissen bortelaget i føringen. Et flott mål, men fryktelig slapt forsvarsspill av vertene.

Og det var ikke over. Som bakerste mann rotet Magnus Bruun-Hanssen vekk ballen til Kristian Thorsvedt. Sønnen til keeperlegenden Erik Thorstvedt, takket og bukket, og gjorde det Antwi ikke klarte. Alene med Borger Thomas trillet Thorsvedt inn 2-0 til Viking.

Etter halvtimen ble Håvard Lorentzen spilt fri i boksen, men Åsanes leiesoldat fikk ikke dreis i avslutningen og Austbø reddet enkelt.

Antwi igjen ...

0-2 sto seg til pause. Noe fornuftig sa nok Mons Ivar Mjelde i garderoben, for et var et tent Åsane-lag som kom ut til 2. omgang.

De oransje jaktet scoring, og fem minutter ut i omgangen ristet det i nettmaskene bak Iven Austbø. Aleksander Solli løsnet skudd, og i boksen strakk Antwi ut foten og styrte ballen i nettet. Dessverre for Åsane, løftet assistentdommeren flagget for offside.

Minutter senere ble Antwi spilt fri i bakrom. Spissen fosset inn i 16-meteren, og hadde Håkon Lorentzen med seg motsatt. Om det var en pasning eller skudd Antwi forsøkte seg vites ikke, men upresist var det, og en potensiell scoringsmulighet rant ut i sanden.

Viking fikk bedre kontroll utover i omgangen, og etter 70 minutter var de nære ved å punktere kampen. En Furdal-dødball førte til kaos foran Åsane-målet, men fra to meter klarte ikke Tommy Høiland å pirke ballen i mål.

Kampfakta

Åsane - Viking 1-2 (0-2)

1. divisjon menn. Myrdal gress. Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Tomas Kristoffersen, Åsane. Fredrik Torsteinbø, Viking.

Mål: 0-1: Ylldren Ibrahimaj (15), 0-2. Kristian Thorstvedt (18), 1-2: Andreas Fantoft (90).

Åsane (3-5-2): Borger Thomas - Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Jonas Hestetun - Sondre Bjørshol, Simen Lassen, Tomas Kristoffersen, Michael Ogungbaro (Senai Hagos fra 71), Joakim Hammersland (Andreas Fantoft fra 86) - Håkon Lorentzen (August Selnes fra 78), Dennis Antwi.

Stor keepertabbe

Åsane fikk til en sluttspurt i jakten på scoringer og poeng, og akkurat i det kampen gikk inn i overtiden kom reduseringen etter en stor keepertabbe av Iven Austbø. Andreas Fantoft skjøt fra langt holdt, men Austbø slapp ballen mellom bena og i mål.

Vertene fortsatte presset i tilleggtiden, men kom ikke til flere farligheter. Det endte med 2-1-seier til Viking, i en kamp som kunne sett så annerledes ut som Dennis Antwi hadde tatt vare på den gedigne muligheten han fikk etter bare ti minutter.

Artikkeltags