Gå til sidens hovedinnhold

Åsane tilbake til gamle synder

Artikkelen er over 3 år gammel

Åsane fikk en drømmestart på Hamar, men måtte reise tomendt hjem til Bergen.

Det var spilt 13 minutter da Håkon Lorentzen fant Tomas Kristoffersen på hjørnet av 16-meteren. Nordlendingen banket til, og ballen føk ned i nærmeste hjørnet.

Åsane har sett bra ut de siste kampene, men mot HamKam meldte de samme feilene vi så for mange av i vår seg. Enkle baklengsmål og misbrukte scoringssjanser sørget for sesongens tiende tap for martyrene.

Kristoffersens ledermål sto seg bare i knappe to minutter. Den tidligere Brann-yndlingen Petter Vaagan Moen fikk gå og gå helt uten press, og spilte til en like upresset Isac Lidberg. Spissen la til rette for Ivar Rønning, som fra 11-12 meter plassert ballen i mål.

Enda verre forsvarsspill var det på HamKams andre scoring. Magnus Bruun-Hanssen forsøkte å skjermen ballen ut til utspill, men klønet det til. Simen Nordli satte ut en fot og klarte å holde ballen i spill. Bruun-Hanssen fikk overbalanse, og lå og sprellet på dødlinjen da Nordli enkelt plasserte inn 2-1 fra kort hold.

– Vi har gjort mye riktig de siste kampene. Vi har sluppet inn seks mål på de seks siste, og det er til å leve med. Men i dag var det  tilbake til det gamle. Begge målene til HamKam burde vært unngått. Det ble for mange personlige feil, og vi gjorde det litt for enkelt for HamKam, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Samtidig misbrukte de oransje gode muligheter i motsatt ende.

– Vi føler vi burde fått med oss noe fra denne kampen. Det er fryktelig surt å reise hjem med null poeng, sier Mjelde.

Det endte 2-1 til HamKam på Briskeby.

Kampfakta

HamKam - Åsane 2-1 (1-1)

1. divisjon herrer. Briskeby. 1468 tilskuere. Dommer: Marius Lien, Otra IL. Gult kort: Lukasz Jarosinski, HamKam.

Mål: 0-1: Tomas Kristoffersen (13), 1-1: Ivar Rønning (15), 2-1: Simen Nordli (57).

Åsane (3-5-2): Borger Thomas - Ole Martin Kollskogen, Alexander Solli, Magnus Bruun-Hanssen - Joakim Hammersland (Senai Hagos fra 83), Michael Ogungbaro, Tomas Kristoffersen, Simen Lassen (Andreas Fantoft fra 73), Martin Ueland (Viljar Birkeland fra 73) - Dennis Antwi, Håkon Lorentzen.

Kommentarer til denne saken