Gå til sidens hovedinnhold

Øvretveit-tabber sikret Åsane-seier

Artikkelen er over 3 år gammel

Øystein Øvretveit hadde en marerittdag på jobb i Bergen Nord.

Mons Ivar Mjelde ble tvunget til å gjøre endringer på laget ettersom både Erik Huseklepp og Dennis Antwi var skadet til oppgjøret mot Jerv. Dermed fikk 19 år gamle August Selnes sin startdebut for Åsane.

Selv om tempoet var brukbart i 1. omgang, så var presisjonen i begge lag for dårlig på den siste tredelen til at det ble scoringsmuligheter ut av det.

Det skulle gå 27 minutter før det skjedde noe å skrive hjem om.

Øvretveit dummet seg ut

Åsane fikk hjørnespark, og Øystein Øvretveit i Jerv-buret skulle ut i feltet å plukke ned ballen. Men hanskene hans så ut til å være dynket i såpe, og sotrastrilen mistet ballen rett i bena til Michael Ogungbaro, som enkelt sendte Åsane i føringen mot sin tidligere klubb.

Øvretveit var ikke ferdig med å dumme seg ut. Seks minutter senere rullet Åsane opp et flott angrep, og ballen endte hos Joakim Hammersland på hjørnet av 16-meteren. Hammersland skjøt rett på Øvretveit, men den tidligere Brann-keeperen ga en svak retur som August Selnes banket i mål fra åtte-ni meter.

Men ikke nok med det. På overtid i 1. omgang holdt igjen på å gå galt for Øvretveit. Håkon Lorentzen banket en ball i stolpen, og ballen gikk i ryggen på keeperen. I forsøket på å fange ballen var Øvretveit nær ved å fomle den inn i eget nett, men han reddet seg inn i siste liten.

Åsane-kjør

Jerv åpnet 2. omgang med et lite press, men de største sjansene tilfalt Åsane. Martyrene fikk et skuddforsøk klarert på streken etter 53 minutter. Etter en time testet Tomas Kristoffersen frisparkfoten, men denne gangen fikk Øvretveit avverget.

Syv minutter senere skulle kameraene igjen fokusere på Øystein Øvretveit. Keeperen bommet helt på et utspill, og August Selnes og Håkon Lorentzen kom alene med burvokteren. I stedet for å avslutte selv, valgte Selnes å spille til en offsideplassert Lorentzen.

Det var Åsane som kjørte på de 20 siste minuttene, og spissduoen Selnes-Lorentzen herjet til tider med Jerv-forsvaret. Sistnevnte hadde alle tiders mulighet til å punktere oppgjøret da han mottok et langt innkast inne i boksen. Fra to meter skjøt den utlånte Sandefjord-spilleren over.

Minuttet senere var det Selnes som ble nektet scoring av Øvretveit, før Magnus Bruun-Hanssen kvarteret før slutt fikk tåspissen på et godt slått frispark fra Tomas Kristoffersen. Ballen snek seg centimetere til side for Jerv-målet.

Åsane skapte mye, men det endte utrolig nok bare 2–0. En meget god kamp av de oransje, men Øystein Øvretveit sover neppe godt i natt.

Kampfakta

Åsane - Jerv 2-0 (2-0)

1. divisjon herrer, 23. serierunde. Myrdal. Dommer: Magnus Koløy, Bjørndal. Gult kort: Tomas Kristoffersen, Åsane. Espen Knudsen, Thomas Zernichow, Jerv.

Mål: 1-0: Michael Ogungbaro (27), 2-0: August Selnes (34).

Åsane (3-5-2): Borger Thomas - Magnus Bruun-Hanssen, Martin Ueland, Jonas Hestetun - Joakim Hammersland (Lars Hauge fra 90), Simen Lassen (Andreas Fantoft fra 85), Tomas Kristoffersen, Michael Ogungbaro, Nikolai Harris - August Selnes (Jonas Vågen fra 90), Håkon Lorentzen.