Fikk debuten for tysk storklubb

Sander Christiansen forlot Brann for et år siden. Nå har han fått sine første minutter på banen for A-laget til Borussia Mönchengladbach.

Sander Christiansen forlot Brann for et år siden. Nå har han fått sine første minutter på banen for A-laget til Borussia Mönchengladbach. Foto:

Sander Christiansen debuterte for Borussia Mönchengladbachs A-lag.

DEL

Det var i en tre­nings­kamp mot 2. Bun­des­li­ga-klub­ben Wies­ba­den tors­dag kveld at Christiansen fikk sine før­s­te mi­nut­ter for det tys­ke stor­laget. 18-år­in­gen kom inn som inn­byt­ter for sommerens stjer­ne­kjø­p, Mar­cus Thur­am, syv mi­nut­ter før slutt.

– Det var en drøm som gikk i opp­fyl­lel­se. Det å få spille med de sto­re gut­te­ne er utro­lig stort. Det går noen tan­ker gjen­nom ho­det når man plutselig skal slå pas­nin­ger med Chris­toph Kramer, som ble ver­dens­mes­ter med Tysk­land i 2014, sier Christiansen til BA.

Én av fire

Det er for ti­den lands­lags­pau­se, men klubb­lage­ne spil­ler tre­nings­kam­per for å hol­de hjule­ne i gang. Christiansen fikk beskjed på mandag om at han denne uken var én av fire juniorer som skulle være en del av A-laget. Det var den unge bergenserens første mulighet til å vise seg frem for de «store guttene».

– Det er jo et veldig godt tegn med tanke på fremtiden, at jeg er en av dem som blir plukket ut til å være med A-laget. Jeg føler jeg blir satset på. Drømmen er jo at det kanskje blir noen minutter i en cup eller i serien denne sesongen, men det er ikke noe jeg stresser med, sier Godvik-gutten.

Treningskampen mot Wiesbaden endte 1-1, og ble sett av over 2.000 tilskuere.

– Det å få spille for A-laget til et stort lag i Europa kan nesten ikke sammenlignes med noe. Det er skikkelig trykk rundt klubben uansett, og det skjønner man jo når det kommer 2.000 tilskuere på en treningskamp. Det var skikkelig trykk på tribunen, sier midtbanespilleren.

– Du angrer altså ikke på at du forlot Brann?

– Nei, det er ingenting å angre på. Alt det jeg har opplevd her ville jeg ikke vært foruten!

Klopp-fotball

Christiansen valgte vekk Brann i fjor sommer, og signerte i stedet en fireårskontrakt med Borussia Mönchengladbach. Han legger ikke skjul på at det var tøft i starten, men at pilen raskt begynte å peke oppover.

– Jeg måtte tilvenne meg nytt språk og det å bo langt unna familien, men så har det bare gått bedre og bedre. Vi har også fått ny trener på G19-laget. Han har hjulpet meg veldig mye, forteller bergenseren.

Den nye juniortreneren er Jürgen Klopp-kompis Sasha Eickel. 44-åringen hadde ansvaret for juniorlaget til Dortmund da Klopp var hovedtrener for A-laget.

– Vi spiller den samme høytrykksfotballen som Jürgen Klopp står for. Jeg har fått sekserrollen på midtbanen, og har funnet meg godt til rette i den. Jeg har spilt 90 minutter i alle kampene til nå, forteller Christiansen.

Artikkeltags