Bergenser klar for ungdoms-OL: – Deilig!

Markus Barth (18) fra Bergen Badmintonklubb.

Markus Barth (18) fra Bergen Badmintonklubb. Foto:

Åsane-gutten Markus Barth (18) er klar for ungdoms-OL i Buenos Aires.

DEL

Det norske uttaket ble klart denne uken, og der er badmintonspilleren inne. Barth har siktet målrettet mot ungdoms-OL i to år, og den hardtsatsende 18-åringen kan endelig juble for en plass i den norske troppen som reiser til Argentina 6. oktober.

– Det var veldig deilig! Og litt rart, å få den beskjeden. Jeg har hatt det som mål så lenge nå, og brukt det som motivasjon i to år, sier Barth til BA.

Reist verden rundt

På grunn av ambisjonene om et ungdoms-OL, ble 2017 et hektisk år. For å komme høyt nok på den internasjonale rankingen måtte han reise verden rundt og sanke poeng.

Han kom seg opp på en 28.-plass på listen. Det holdt.

– Det har vært vanvittig mange reisedøgn. Det er den travleste sesongen jeg har hatt, og da er det deilig å få betalt for slitet, ler han.

BA snakker med ham på telefon. Barth er nå i estiske Tallinn, der junior-EM settes i gang fredag!

– Jeg er seedet til åttedelsfinale her, og jeg synes jeg har greie sjanser til å slå han jeg møter der. Det kan bli kvartfinale. Alt etter det er ren bonus, medgir Bergens store badminton-håp.

En av 16 fra Norge

Bergen Badmintonklubb-spilleren, som trenes Javier Ricardo Bish Cegarra i Tertnes badmintonhall på Åstveit, er en del av en norsk tropp på 16 utøvere. Lekene foregår i Buenos Aires fra 6.–18 oktober. Norge deltar i svømming, stup, sandvolleyball, roing, golf, seiling/brett, turn/artistisk, turn/rytmisk, karate, taekwondo og altså badminton.

Olympiatoppen har det norske ansvaret for troppen, og opplyser at hovedmålet er å sikre deltakerne verdifulle erfaringer og en god opplevelse mot videre utvikling.

Barth er i det minste realistisk med tanke på egne muligheter:

– Det er vanskelig å sette en målsetting uten å vite hvem jeg møter ennå, men det blir veldig tøft å hevde seg. Spesielt de fra Kina, Indonesia og Japan er utrolig gode, overlegne oss i Europa. Selv om det er mange utøvere der jeg godt kan slå, blir det nok ikke medalje på meg der nede, innrømmer Barth.

Artikkeltags