Gå til sidens hovedinnhold

Bankett-hjelp opp Stoltzen

Artikkelen er over 10 år gammel

- Du tenker på banketten, den er stor motivasjon, ler Stian Halland etter en tøff tur opp Stoltzen. Med pers kunne han smile hele veien til byen.

Fredag er den store bedriftsdagen i Stoltzen, da er det om å gjøre å slå kollegaen, vaktmesteren eller sjefen. Stian Halland løp med Ernst & Young, og gledet seg til middag og fest.

  • Sport

- Ny pers, 15.07, da blir det en fin kveld, smiler han.

- Jeg har ikke gått Stoltzen på fire år, så jeg var usikker før start. Det gikk over all forventning, sier han til BA.

Det gjorde det ikke for kollega Bjørn Erik Refsnes.

- Når du mister respekten for Stoltzen, har du tapt. Så jeg er forbannet på meg selv nå, sier han, mens kollegaene kommer med godlynt tyn.

- Jeg gikk for hardt ut, det er jo selve generaltabben. Godt gåen etter 2-3 minutter, og da er det som kjent et stykke igjen, påpeker han.

Refsnes kom inn på 13.14, drøyt et halvt minutt etter persen fra i fjor på 12.42.

- Jeg løp fortere enn dette forrige uke, og vet at jeg er god for en tid på 12-tallet. Men sånn går det når du blir for ivrig. Dundrende disco ved start, kolleger som skal slås, det er lett å glemme hvor sinnssykt tung denne bakken er, sier han.

- Jeg kaller det frivillig tvang, smiler Ann Mari Øvreeide, som fullførte for andre gang, sammen med en gjeng kollegaer fra Telecomputing.

- En stund etter start har du mest lyst til å snu å gå ned igjen. Jeg er vel i den faregruppen BT skrev om i dag, rundt 40 og utrent, flirer hun.

- Men så er det jo bankett i kveld. Du kan ikke komme der og si at du har brutt, sier hun.

- Er du med neste år?

- Ja, da har jeg vel glemt hvor ille dette er!

Kollega Håvard Høieggen forteller om en gjeng som ikke har holdt oppe noen falsk fasade av å glede seg til blodslitet.

- Vi har vært inne i en kollektiv depresjon frem mot dette, vi har psyket hverandre hardt ned. Mailer med negative vibber har sirkulert, og jeg hadde kraftig dødfrykt nede i løypen?

- Men alle gjennomførte, og ingen omkom! Da er målet nådd!