Frøya slått ut etter episk thriller

Det ble en bitter ettermiddag for Brent Hackmans menn lørdag.

Det ble en bitter ettermiddag for Brent Hackmans menn lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frøya ledet med 1,2 sekunder igjen på klokken, men tapte og røk ut av sluttspillet.

DEL

Frøya - Centrum 73-75: Etter å ha tapt det første oppgjøret i Oslo, var Frøya helt avhengige av å slå Centrum på hjemmebane for å ikke ryke ut av sluttspillet i kvartfinalen. Men det så ikke ut som Frøya-spillerne skjønte helt at det var vinn eller forsvinn i åpningsperioden i Frøya Arena.

For som så mange ganger før denne sesongen fikk Frøya en dårlig start. Feilene florerte, og treffsikkerheten var like dårlig som i den første kampen. Centrum derimot virket skjerpet, og utnyttet hver en feil hjemmelaget gjorde.

Slo tilbake

I det korte avbrekket mellom 1.- og 2. periode fikk trener Brent Hackman sagt noen velvalgte ord, for det var et helt annet Frøya-lag som entret parketten til periode nummer to.

Gultrøyene spiste sakte, men sikkert opp åttepoengsluken til bortelaget, og halvveis ut i perioden var Frøya i føringen. Men så falt kvaliteten i spillet ned noen hakk, og Centrum stakk ifra på nytt igjen. Drøyt to minutter før pause tok Brent Hackman timeout og fikk samlet troppene.

Frøya kom seg igjen opp i rygg på Centrum, men måtte gå til pause ett poeng bak, på stillingen 39-40.

Nå hadde Frøya fått opp dampen. I 3. periode var hjemmelaget klart best, og anført av Edmunds Gabrans og Reno Silavs var gultrøyene plutselig foran med ni poeng. Gjestene fikk satt en trepoenger i periodens siste sekund, og Frøya var seks poeng foran før de siste ti minuttene.

Men Frøya fikk en katastrofal start på 4. periode. Jamell Harris, Arne Ingebrigtsen og Ali Ouakkaha bommet på sine skudd, mens Centrum satte tre trepoengere i løpet av periodens tre første minutter.

Thrilleravslutning

Da bortelaget økte ledelsen til fem poeng, tok Brent Hackman timeout. Frøya slo tilbake, og med tre minutter igjen å spille lå de ett poeng foran Centrum. Det hele så ut til å bli en thrilleravslutning et sluttspill verdig.

Nikolas Phillip fikk sin femte feil, og måtte forlate banen. Centrum tok tilbake ledelsen i kampen, og lå foran med tre poeng med to minutter igjen på klokken. Jamell Harris kuttet forspranget til ett poeng, og det neste minuttet gikk uten at noen av lagene fikk ballen gjennom kurven. Med 20 sekunder igjen på klokken satte Ali Ouakkaha en topoenger, og Frøya var foran. Men gjestene hadde tid til et siste angrep. Bortelaget tok timeout for å legge slagplanen. Og med 1,2 sekunder igjen på klokken satte Torgrim Sommerfeldt en tre poenger. Dermed ble det 75-73-seier til gjestene - og 2-0 i kamper.

Frøya er ute av sluttspillet.

Artikkeltags