Fyllingsdøl på prøvespill hos Serie A-klubb

Karamo Jawara må melde forfall til landskampene mot Island. Han skal prøvespille for italiensk storklubb.

Karamo Jawara må melde forfall til landskampene mot Island. Han skal prøvespille for italiensk storklubb. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Karamo Jawara (27) har meldt forfall til landskampene i basketball mot Island.

DEL

Karamo Jawara var opprinnelig i Audun Eskelands tropp til helgens landskamper mot Island i Frøya Arena, men 27-åringen har fått muligheten til å prøvespille for den italienske storklubben Germani Brescia, og har derfor meldt forfall.

Germani Brescia spiller i toppdivisjonen Serie A, og var tapende sluttspillfinalist forrige sesong. Laget ble nummer tre i grunnspillet.

– Jeg skulle gjerne vært med landslaget til Bergen. Jeg har ikke spilt basket i Norge siden 2010, og det hadde vært morsomt å spille på hjemmebane igjen. Det er jo faktisk virkelig hjemmebane for meg, ettersom jeg er Frøya-gutt. Men jeg kunne ikke si nei til denne muligheten, sier Jawara.

Når det gjelder prøvespillet vil ikke fyllingsdølen si noe mer enn at han er med Germani Brescia på treningsleir. Basketsesongen er fortsatt i en oppkjøringsfase i de fleste ligaene i verden. I Italia starter seriespillet 7. oktober.

– Det er helt rått at Karamo har fått denne sjansen. Vi har full forståelse for at han ville dette, og ønsker han masse lykke til, sier sportssjef i Norges basketballforbund (NBBF), Brent Hackman, selv tidligere Frøya- og Gimle-trener.

Jawara har etter han forlot Frøya i 2010 spilt collegebasket i USA, hvor han var kaptein i sine to siste år ved North Carolina Central University.

Etter han var ferdig på college i 2015 har Jawara levd av å spille basket. Han har spilt i både Romania, Hellas og Spania.

Erstatter fra USA

Erstatteren henter NBBF fra college i USA. Johannes Dolven flys hjem fra statene for å spille landskampene mot Island i Frøya Arena.

Den 2,03 meter høye forwarden spiller for Barry University i Florida.

– Vi trengte å få inn en spiller med høyde, og det har Johannes. Han er en robust og spennende spiller, og det er kult for oss at han ville være med på dette. Han lander på Flesland på søndag, og blir egentlig kjørt rett opp på kamp, forteller Hackman.

Karamo Jawara er Frøya-gutt, men får ikke muligheten til å spille i den nye storstuen til sin sin tidligere klubb.

Karamo Jawara er Frøya-gutt, men får ikke muligheten til å spille i den nye storstuen til sin sin tidligere klubb. Foto:

Dolven kommer fra Oslo, og spilte for Bærum i Basketligaen før han dro til USA på college. I Norge hadde han et poenggjennomsnitt på 17,3 per kamp, i tillegg fanget han opp 10,6 returer i snitt.

Barry University i Miami er forøvrig det samme universitetet hvor bergenserne Calix Black og Magne Fivelstad i sin tid spilte collegebasket.

Billettsalget har skutt fart

BA meldte i fredagens avis at det bare var solgt 200 billetter til dobbeltoppgjøret mot Island. Da ga den bergenske landslagssjefen Audun Eskeland klar beskjed til basket-Bergen om å våkne.

Og det kan organisasjonssjef i NBBF, Espen Johansen, melde om at de nå har gjort.

– Vi har mer enn doblet billettsalget. I tillegg henter vi Johannes Dolven hjem fra Miami. Dette blir bra, slår Johansen fast.

Brent Hackman er ikke overrasket over at bergenserne til slutt våknet.

– Jeg vet hvordan det fungerer her i byen. Når det inviteres til fest, så stiller bergenserne opp!

Artikkeltags