«Samboerne» får endelig husfred

Her er Karl Otabor litt sent inne i et forsøk på å blokkere Magne Fivelstad (t.v.). Fivelstad går fra Gimle til Fyllingen. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

Her er Karl Otabor litt sent inne i et forsøk på å blokkere Magne Fivelstad (t.v.). Fivelstad går fra Gimle til Fyllingen. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

Artikkelen er over 2 år gammel

Magne Fivelstad (28) og Karl Otabor (27) spilte sammen for åtte år siden, og har delt leilighet de siste årene. Nå gjenforenes de også på banen!

DEL

For Magne Fivelstad går nå fra Gimle til Fyllingen.

– Du kan veltrygt si at vi vil få sett en del av hverandre det kommende året, ler Fivelstad, som signerte en etterårskontrakt med Fyllingen onsdag kveld.

Laget fra «Dalen» overrasket stort og kom til semifinalen i sluttspillet i vår, etter å ha blitt ønsket nord og ned av både Gimle og Frøya i en BA-sak før sesongen!

– Suksessen gir oss jo blod på tann. Vi er allerede langt fremme i planleggingen av neste sesong. Mesteparten av stallen er på plass, og Magne blir jo en enorm forsterkning, sier Karl Otabor.

Trener og spiller

Otabor styrer treningene i Fyllingen, mens han konsentrerer seg om å være spiller i kamp. Da er det Stian Enge som styrer laget fra linjen. Slik blir det sannsynligvis også kommende sesong.

Oppkomlingene fra Fyllingsdalen ble altså beste bergenslag i vår, og nå henter Otabor «samboeren» til klubben. Og når man deler leilighet, er det vel alle mulige slags pressmidler han har kunnet bruke for å lokke Fivelstad til andre siden av byen?

Karl Otabor (t.v.) og Magne Fivelstad får mer en nok tid sammen neste år. (Foto: Privat)

Karl Otabor (t.v.) og Magne Fivelstad får mer en nok tid sammen neste år. (Foto: Privat)

– Nei, jeg rekrutterer ikke i sesongen. Det blir for dumt, men vi har jo trent en del sammen i «gymmen». Da er det at klart jeg har hatt lyst til å spille med ham igjen. Vi snakker om en av de absolutt beste spillerne i Norge, påpeker Otabor.

– Vi spilte sammen i Gimle fra jeg var 15 til jeg var 19. Nå tror jeg Magne ble fristet av det vi fikk til denne sesongen, sier Otabor.

Kan beholde importene

– Det stemmer. Det er det sportslige som er avgjørende. Jeg syns rett og slett Fyllingen har et spennende lag på gang, sier Fivelstad.

Han jobber fulltid i Sparebanken Vest, men sier at det ikke er mindre treningstid i Fyllingen, eller mer lønn, som gjør at han nå går dit, i stedet for å bli i Gimle.

– Både treningsopplegget og i det økonomiske var tilbudene ganske like. Det er som sagt laget de har på gang som frister. Pluss at jeg har lyst til å prøve noe nytt, sier Fivelstad.

Otabor forteller at de fleste fra årets suksess-lag er med videre. Importspiller Tavario Miller kommer kanskje tilbake.

– Tavario er fristet, og det er jo lettere med en god spiller vi allerede kjenner, enn usikkerheten ved et nytt bekjentskap, påpeker Otabor.

Også litaueren Marius Sumskis er fristet av en ny sesong i Fyllingen.

– Jeg vet at han har lyst, men han har ikke signert ennå, sier Otabor, som også håper og tror han får med «skytterkongen» Ognjen Nisavic når en ny sesong går i gang i høst.

Artikkeltags