Slik svarer Fyllingen på kritikken fra byrivalene

Espen Markhus (nr. 2 fra høyre) iført Fyllingens nye T-skjorte, der de «terger» sine bergensmotstandere med påskriften «Gimle og Frøya ønsker Fyllingen nord og ned». Til høyre Karl Otabor, til venstre Steinar Rakneberg, nr. 2 fra venstre Ognjen Nisavic. (Foto: Fyllingen basket)

Espen Markhus (nr. 2 fra høyre) iført Fyllingens nye T-skjorte, der de «terger» sine bergensmotstandere med påskriften «Gimle og Frøya ønsker Fyllingen nord og ned». Til høyre Karl Otabor, til venstre Steinar Rakneberg, nr. 2 fra venstre Ognjen Nisavic. (Foto: Fyllingen basket)

Artikkelen er over 2 år gammel

«Gimle og Frøya ønsker Fyllingen nord og ned», står det på T-skjorten Fyllingen har fått laget. – Det vil bli krig på banen, men utenfor er vi faktisk gode venner, ler Karl Otabor (28).

DEL

Fyllingens spillende trener har tatt hele runden i basket-Bergen: Han startet i Ulriken, gikk så til Gimle, videre til Frøya, tilbake til Gimle før han nå er i Fyllingens trenerteam.

Nykommeren i Basketligaen fikk ingen hjertelig velkomst fra sine naboer før sesongen. I en sak i BA ga trenere fra både Gimle og Frøya grei beskjed om at de ikke helt skjønte hva Fyllingen hadde det beste selskapet å gjøre. Noe de blå nå selvsagt bruker for alt det er verdt – siden Fyllingen faktisk ble best av de lokale lagene i serien, med sin 3.-plass!

I dag tar Fyllingen imot Frøya til kvartfinale, som spilles best av tre.

«Pokker så heftig»

– Det vil bli pokker så heftig, for begge lag har spillere som desperat ønsker å vinne denne kampen, melder Karl Otabor.

– Når det gjelder den T-skjorten, er det nok andre her i klubben som legger mer i ordkrigen mot naboene enn andre, ler guarden, med klar adresse til mannen bak «stuntet», Stein Håkon Nes. Fyllingen baskets daglige leder har styrt også Gimle og Frøya, og er ikke en mann som går av veien for litt «vennskapelig kappestrid» ...

– Spillerne i basket-Bergen er stort sett veldig gode venner, og jeg er langt fra den eneste som har spilt både her og der. Men det kommer uansett til å smelle når vi går utpå her, det er masse prestisje. Begge lag har både god størrelse og gode guarder, så dette vil garantert bli gøy. Vi har vunnet to av tre kamper mot dem i serien, og har generelt vært gode etter å ha «følt oss litt frem» i starten av sesongen, sier han.

Asker er favoritt

Fyllingen byttet blant annet ut amerikaneren Patrick Onwenu med Tavario Miller fra Bahamas tidlig i sesongen.

– Det fungerer nye bedre med Tavario, en meget god spiller. I tillegg har vi også tatt noen grep i trenerteamet som har slått bra ut, forklarer Otabor.

– Jeg har sluttspillgull både med Gimle og Frøya. Nå har jeg veldig lyst til å få til noe med Fyllingen, sier han. Men det er Asker og Kongsberg som er favorittene til kongepokalen.

Artikkeltags