Gimle til semifinale etter maktdemonstrasjon

Gimle og Magne Fivelstad var helt suverene mot Asker Aliens lørdag.

Gimle og Magne Fivelstad var helt suverene mot Asker Aliens lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gimle knuste østlendingene i en fullstappet Gimlehallen.

DEL

Gimle – Asker Aliens 90-61: Gimle hadde et godt utgangspunkt før hjemmekampen mot Asker Aliens. Rødtrøyene vant nemlig det første oppgjøret i hovedstaden, så en seier på hjemmebane var alt de trengte.

Og det klarte de i en fullstappet Gimlehallen, selv om det var Asker som kom best i gang. Bortelaget ledet 12–5 halvveis ut i 1. periode, men åtte poeng fra Magne Fivelstad og fem poeng fra Lars Fredrik Espe gjorde at den første perioden endte med Gimle-ledelse, 18–15.

Det virket som hjemmelaget hadde god kontroll på Asker-laget. I 2. periode ble ledelsen gradvis større for hvert minutt som gikk. Det var rett og slett klasseforskjell på lagene. Fivelstad, Espe og amerikaneren Nicholas Ryan gjorde akkurat som de ville under kurven, og Gimle gikk til pause 21-poeng foran.

Aldri spennende

Det ble aldri spennende etter hvilen. Asker hadde ingenting å komme med, og et lekent Gimle-lag fortsatte der de slapp før pause. Asker mistet i tillegg sin beste spiller før 3. perioden var halvspilt, da Espen Stien pådro seg sin femte feil i kampen. Da gikk det lille som var igjen av luft ut av Asker-ballongen.

Med 29-poeng å gå på i 4. periode skjønte de aller fleste hvor dette gikk, og speaker var ikke sen med å erklære Gimle som klare for semifinale allerede før den siste perioden var kommet i gang.

Han slapp å spise i seg ordene, for Gimle hadde stålkontroll også i de siste ti minuttene. Audun Eskeland tok ut flere av sine viktigste menn før 4. periode, ettersom første semifinalekamp spilles allerede på tirsdag, men det gjorde ikke annet enn å antakelig stoppe Gimle fra å nå 100 poeng. Seieren var aldri truet.

Det endte til slutt 90-61, og Gimle er klare for semifinale etter to svært overbevisende kamper i kvartfinalen.

Artikkeltags