Fikk du med deg dette i helgen?

Fra venstre: Eirik Dolve, Isabelle Pedersen, Frøyas Nicolas Phillip og Martin Roe.

Fra venstre: Eirik Dolve, Isabelle Pedersen, Frøyas Nicolas Phillip og Martin Roe.

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere gode friidrettsprestasjoner fra bergensere. Fana fortsetter jakten på opprykk til eliteserien. Og Frøya fikk en blandet basket-helg.

DEL

Den lokale sportslørdagen kunne blant by på en 6-3-seier til Bergen Hockey, kretsmesterskap på skøyter og det nye mosjonskonseptet «Winter Run» i Bergen.

Søndag var det Håndballgalla i Sotra Arena. Fyllingen imponerte, mens Tertnes fortsetter å slite. Laksevåg ble seriemestere, mens Bergens unge iskrigere fulgte opp. Joachim Soltvedt kan se tilbake på en helg der han hadde målgivende til alle Åsanes fem scoringer mot Florø og Sogndal!

I tillegg spilte Frøyas basketherrer bortekamp mot Nidaros. Laget fra Melkeplassen viste trønderne hvor skapet skulle stå med en 84-67-seier. Frøya tok kommando fra start av, og ledet 25-15 etter første periode. Deretter hang trønderne bedre med, men de maktet aldri å spise virkelig innpå Frøyas ledelse. Det nærmeste de kom var 31-35.

Heng på toppen

I siste periode holdt Frøya vertene unna med fem poengs margin, før luften gikk ut av ballongen. De gule og rød punkterte matchen på tampen, og vant komfortabelt. Jeffrey Harper plukket 22 poeng for Frøya.

Søndag skulle bli tøffere. Centrum Tigers vant 72-63, og klatret med det over bergenserne på tabellen. Frøya datt til en 4.-plass, kun poenget foran nabo Gimle. Det er syv poeng opp til serieleder Kongsberg, som har en kamp mer spilt enn begge bergenslagene.

Frøya vant på 2. og 4. periode mot Centrum, men åttepoengstapet i 3. periode ble for tøft å ta igjen. Edmunds Gabrans sørget for 16 av Frøyas poeng.

Lokaloppgjør

Ulrikens kvinner måtte også godta blandet dropps. Lørdagens 81-64-seier borte mot Asker ble fulgt opp av et knepent 65-69-tap for Ullern i Oslo. Nabooppgjøret mellom Gimle Pride og Bergen Elite endte 66-40 søndag. Hjemmelaget hadde brukbar kontroll hele kampen.

Angela Escobar Alvarez, Karoline Falch-Monsen og Birte Hegrenæs gjorde henholdsvis 14, 12 og 11 poeng for Gimle. Kaia Brendesæter var den store plukkeren for Bergen Elite med sine 17.

Løp på 8,22

Isabelle Pedersen deltok på 60 meter hekk på Müller Indoor Grand Prix i Birmingham denne helgen. Der løp hun inn til tiden 8,22, noe som holdt til en 6.-plass i hennes heat. Hun kvalifiserte seg ikke for finalen, som for øvrig ble vunnet av amerikanske Christina Manning på tiden 7,83.

Stevnet var en del av IAAF World Indoor Tour. Isabelle Pedersens årsbeste er på 7,98, noe som er tre hundredeler bak hennes personlige rekord. Forrige helg sto hun over nordisk på grunn av sykdom.

Roe-rekord

Fri ILs Martin Roe forbedret sin egen personlige rekord i syvkamp innendørs til 5690 poeng da han vant NM i mangekamp i Sandnes. Fana ILs Eirik Dolve var på innendørsmesterskap i Latvia. Stavhopperen rakk opp til 5,40, men rev tre ganger på 5,60.

Fana herjet hjemme

Overraskelseslaget Fana i 1. divisjon i håndball vant lekende lett over Pors i Slåtthaughallen søndag. 33-20-seieren sikret fortsatt 2.-plass, som gir direkte opprykk til eliteserien. Molde jager imidlertid hakk i hæl. Romsdalingene er kun poenget bak, og har to hengekamper til gode.

Det samme har Fredrikstad, som ligger à poeng med Fana på toppen av 1. divisjon. Fyllingen har kniven på strupen, og etter 24-31-tapet søndag ligger de nå likt, men over på innbyrdes, med Levanger på nedrykksplass.

Hardtsatsende Viking TIF tapte bortekampen mot Skrim Kongsberg 25-28.

To 5.-plasser for Bergen

Årets bylagsturnering i håndball endte med 5. plass for Bergen, både for jenter og gutter. Oslo vant over Stavanger i finalen for jenter, mens Drammen stakk av med seieren i gutteklassen.

Det er 15-årsklassen som har den årlige bylagsturneringen. Bergens J15-lag var svært nære å nå en semifinale i sluttspillet, men røk på innbyrdes målforskjell i puljespillet. Kampen om 5.-plassen ble vunnet 55-54 sammenlagt over Hamar.

Guttene vant den samme type kampen over samme motstander med 39-33.

Sterkt av volleyballen

Viking TIF fikk i det minste en jubelhelg for volleyball-lagene. Kvinnene kjempet seg til en sterk 3-0-seier over Tønsberg på Østlandet lørdag. Mot Oslo dagen derpå endte det 3-2, og dermed to seire med hjem over fjellet. Viking jakter ennå en plass på øvre halvdel. Førde er kun poenget foran på 4.-plass.

Herrene, som nettopp har kommet hjem etter europacupkampen i Sibir, vant 3-1 over NTNUI i Trondheim. Da gjenstår to poeng i en hengekamp for å komme à poeng med BK Tromsø på tabelltopp.

Artikkeltags