Gå til sidens hovedinnhold

Hallidrettene fryser billettprisene

Hallidrettene sliter i motbakke

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens det meste blir dyrere i Norge, går Bergens-idretten motsatt vei. Billettprisene fryses eller senkes.

– Vi ønsker å gi idretten tilbake til folket, melder Alexander Løseth i Frøya.

Å gå på idrettsarrangement i Bergen har neppe vært billigere på årevis. Flere av klubbene tilbyr gratis inngang for barn og ungdom, og ordinære billettpriser ligger alle på mellom 50 og 150 kroner, enten du liker basket, håndball eller hockey.

Frykter tapt generasjon

Mens Brann i særklasse trekker mengdene i Bergen til sine kamper, har byens andre idrettslag slitt i motbakke i årevis. Det er lenge siden Tertnes og basketlagene fylte Haukelandshallen til randen, eller det var fullt kok i Bergenshallen.

Løseth frykter å miste en generasjon. Frøya, i sin splitter nye Trond Mohn-finansierte hall, tar nå tak.

– Vi synes spesielt ungdom er altfor lite på lokale idrettsarrangement. Mohn er veldig opptatt av å få de tilbake igjen, så alle barn og unge under 18 slipper gratis inn hos oss nå, reklamerer Løseth.

Ordinære billetter går for hundrelappen.

– Stadion var det største

– Da jeg var ung, var det å gå på Stadion det største du kunne oppleve. Det virker ikke som det er slik lenger. Jeg tror vi alle opplever at snittalderen på tribunene i Bergens-idretten øker, sier en bekymret Løseth.

– Basketball er en underholdende idrett, og nå har vi et fantastisk bra arrangement med lys, lyd og underholdning, samt et lag med masse profiler, mener Løseth.

Toppjagende Frøya møter Asker Aliens lørdag klokken 14.30. Ellers denne helgen møter FyllingenBergen Bækkelaget i eliteserien i håndball i Framohallen kl. 18.00 søndag. Tertnes' neste hjemmekamp er på onsdag mot Sola. BIK spiller i «Badekaret» neste helg, med dobbeltoppgjør mot topplaget Moss lørdag og søndag.

Av hallidrettslagene er det kun BIK som har opplevd et vesentlig fall i antall tilskuere så langt denne sesongen.

Fakta

Billettpriser i hallidrettene:

Basket: Frøya 100 kroner, barn og ungdom gratis. Fyllingen 75 kroner, barn/ungdom (0-20 år) gratis. Gimle 50 kroner, barn/honnør/student 25 kroner, Gimle-medlemmer i klubbklær gratis.

Ishockey: BIK 50 kroner, barn og ungdom gratis.

Håndball: Tertnes 130 kroner/150 i døren, barn (6-16 år) 50 kroner, studenter/honnør 75 kroner/100 i døren. Fyllingen 120 kroner, student/honnør 60 kroner, barn 30 kroner.

Publikumstall sesongene 16/17:

Basket: Frøya menn 113, Gimle menn 165.

Håndball: Tertnes kvinner 765, Fyllingen menn 631.

Ishockey: BIK menn 456.

2017, fotball: Arna-Bjørnar kvinner 155, Sandviken kvinner 196, Brann menn 12.380.

 

Kommentarer til denne saken