Denne gjengen blir bare større og større

Rett før jul samlet spillere fra alle Ulriken-lagene seg til en juleavslutning med konkurranser og pizza. (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Rett før jul samlet spillere fra alle Ulriken-lagene seg til en juleavslutning med konkurranser og pizza. (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Artikkelen er over 1 år gammel

Ulriken opplever stor pågang fra ungdommer som ønsker å spille basketball. Det bærer frukter også på banen.

DEL

Ungdommer i søndre bydel flokker seg i Landåshallen for å spille basketball. Mange av dem med minoritetsbakgrunn. I takt med økende medlemstall og aktivitet merker Ulriken at resultatene igjen er på toppnivå – nedover i aldersklassene. Det bekreftes av invitasjonen fra prestisjetunge Scania Cup i Sverige. Hele syv av klubbens lag har blitt invitert til å spille det som betraktes som uoffisielt nordisk mesterskap for ungdom.

– Dette betyr at vi har gjort en god jobb på rekrutteringssiden over mange år, sier Arild Buen. Den gamle lederen fra gullalderen under David Swan, tok i høst igjen over som formann i klubben.

Medlemstallet ligger på rundt 320 spillere og hele 22 lag er påmeldt i serien.

Regjerende mester

– For ti år siden var vi veldig dårlig på rekruttering, men så begynte man å fokusere på det og fikk en positiv «go», sier han.

Kun de to-tre beste lagene i hver klasse fra hvert land får delta i Scania Cup. Hop hår fått fire invitasjoner, men Ulriken mottok hele syv.

Celine Klett spiller på Jenter 03, et lag som også spiller i Europaligaen. (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Celine Klett spiller på Jenter 03, et lag som også spiller i Europaligaen. (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Ingvild Sandford er sportslig leder og trener for flere lag, blant annet det meget gode jenter 2003-laget, som også spiller i Europaligaen. De var det første norske laget som vant Scania Cup da de gikk til topps i tidligere i år. Til påske blir utfordringen større, da skal laget stille en aldersklasse opp.

– Selv om vi spiller opp en klasse, så har vi mange landslagsspillere. Jeg tror det skal gå bra, sier hun.

God integrering

Sandford er en av dem som har jobbet mye med rekrutteringen i klubben og har startet opp basket-SFO på Haukeland skole og Kronstad skole.

Spesielt mange jenter med minoritetsbakgrunn har funnet veien til Landåshallen.

– Det syntes jeg er spesielt gøy. Kanskje det er fordi miljøet er så bra og så drar de med seg flere venner, sier Sandford.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken