Spiller med to 13-åringer i eliteserien

DuRell Sanford ga nok en gang spilletid til trioen Sunniva Sørbye, Karyn Sanford (bildet) og Fatima Mohammad, som alle er født i 2003. (Foto: Skjalg Ekeland)

DuRell Sanford ga nok en gang spilletid til trioen Sunniva Sørbye, Karyn Sanford (bildet) og Fatima Mohammad, som alle er født i 2003. (Foto: Skjalg Ekeland)

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulriken spilte med to 13-åringer i Kvinneligaen-kampen mot Høybråten!

DEL

HAUKELANDSHALLEN: – Jeg syns de klarte seg meget bra, sier Eagles-trener DuRell Sanford.

Han ga både datteren Karyn Sofie Sanford (13), Fatima Mohammad (13) og Sunniva Sørbye (14) spilletid mot Høybråten. De tre jentene er alle født i 2003, men klarte seg godt mot sine langt mer rutinerte motstandere.

– Jeg vil faktisk påstå at det ikke var noen andre på banen som jobbet så hardt som dem. Jeg synes de er gode nok til å spille på dette nivået. Alderen deres bekymrer meg ikke i det hele tatt. Det er gode spillere.

– Ærlig talt, hvor mange lag spiller med 13-åringen i eliteserien!? Jeg forventer ikke at de skal avgjøre kamper for oss. Jeg forventer at veteranene skal holde fortet, men disse jentene får spille fordi de har gjort seg fortjent til det, fortsetter Sanford.

Slet med de høyeste

Spesielt Karyn Sanford tok for seg. 13-åringen bidro med tolv poeng, én assist og fem returer i 58-66-tapet.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Men jeg sliter litt med de høyeste spillerne, så jeg må hele tiden prøve å legge meg ut mot spillerne på min egen høyde, sier J15-landslagsspilleren.

Kampen mot Høybråten var Sanfords fjerde kamp på seniornivå. Selv føler pointguarden at overgangen fra J13-serien til senior har vært overkommelig.

– Jeg spiller med veldig gode spillere, som er flinke til å veilede. Det gjør det hele mye lettere, sier Sanford.

At hun i tillegg har venninnene Fatima Mohammad og Sunniva Sørbye sammen med seg på seniorlaget gjør det enklere å spille.

– Vi er født i samme år, og har spilt sammen lenge. Vi kjenner hverandre veldig godt. Jeg vet hvor jeg finner dem, og de vet hvor de finner meg, sier 13-åringen, som fyller 14 i desember.

– Vi var slitne

Kampen mot Høybråten var lenge jevn, men i slutten av 3. periode slo Ulriken sprekker. Da stakk bortelaget ifra.

– Jentene var slitne. De klaget ikke på det, men jeg så det. Vi er i en tøff situasjon. Vi har en del skader, og hadde nesten bare 13-, 14- og 15-åringer på benken. Vi må spille med det vi har, sier DuRell Sanford.

Vilde Tveito var Ulrikens toppscorer med 14 poeng.

Gimle spilte mot Høybråten lørdag ettermiddag. Det endte med 51-65-tap i egen hall.

Artikkeltags