Ulriken favoritter – men skjønner det ikke selv!

Ulriken Eagles-trener DuRell Sanford mener laget er litt bedre enn på samme tid for ett år siden, men minner om at de har mange unge spillere som får mye ansvar denne sesongen. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

Ulriken Eagles-trener DuRell Sanford mener laget er litt bedre enn på samme tid for ett år siden, men minner om at de har mange unge spillere som får mye ansvar denne sesongen. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

Ekspertene peker på Ulriken Eagles som favoritt i den kommende sesongen. Det skjønner treneren deres lite av.

DEL

Denne uken starter eliteserien i basket for kvinner. Det norske basketballforbundet har på sin hjemmeside utpekt Ulriken Eagles som favoritt sammen med Bærum. Det samme gjør landslagstrener Gunnar Nesbø og Gimle-leder Frederik Gnatt.

– Jeg tror Bærum og Ulriken Eagles er de to sterkeste lagene. Jeg holder Ulriken som favoritt, sier Gnatt, som har fulgt norsk basket i en årrekke.

– Hvorfor det?

– Fordi de har fått opp en veldig talentfull gruppe med ungjenter som allerede har vært gode i ligaen. Nå er de ett år eldre, og i den alderen betyr det ofte ett år bedre. I tillegg har de fått hjem Stine Austgulen, kanskje den beste spilleren i hele serien, svarer Gnatt.

Ledig plass på toppen

Det skal sies at Ullern – det beste laget de siste årene – er svekket, samtidig som forrige sesongs sluttspillsvinner Gimle måtte trekke sitt lag.

– Jeg tror det blir en veldig jevn serie i år, sier Brent Hackman, sportssjef i forbundet.

Gunnar Nesbø er trener for både Ullern og det norske kvinnelandslaget. Også han peker på Bærum og Ulriken Eagles som favoritter den kommende sesongen.

– Men hvis Ulriken er skadefrie, så tror jeg de er bedre enn Bærum, sier Nesbø.

Treneren skjønner lite

Ulriken Eagles-trener DuRell Sanford forstår lite av at hans lag har fått et favorittstempel før sesongstarten.

– Folk snakker om at vi er favoritter, men jeg bryr meg bare om hva vi presterer og å ha fremgang. Det er alt jeg forventer, sier Sanford, som understreker at det foreløpig ikke er spilt en eneste kamp.

– Vi er nå i september, og sesongen er ikke ferdig før i april. Det er mange ting som kan endre seg. Bærum og Tromsø har mange nye spillere. Det kan bli hentet nye spillere, og spillere kan bli skadet. Det er for tidlig å si noe som helst, mener Sanford.

Bergen Elite er det andre lokale laget i serien.

– Jeg vil ikke tippe dem på topp tre, men man kan aldri vite hvordan laget utvikler seg i løpet av sesongen, sier sportssjef Brent Hackman.

Fakta

Basketligaen kvinner består av Asker Aliens, Bergen Elite, Bærum, Høybråten, Tromsø Storm, Ullern og Ulriken Eagles.

Serien starter denne uken. Bergen Elite spiller sin første kamp 28. september, Ulriken Eagles spiller sin første kamp 6. oktober.

Spillerstall Ulriken Eagles: Maren Hoff Austgulen, Stine Hoff Austgulen, Victoria Barkovskij-Jakobsen, Maya Carroll, Maria Hallingstad, Nora Anie Hisdal, Synne Jacobsen, Celine Klett, Kari Kyrkjebø, Fatima Mohammad, Hannah Sygna Neby, Hanne Løkkebø Nybø, Karyn Sofie Sanford, Sunniva Sørbye, Vilde Tveito.

Spillerstall Bergen Elite: Heidi Mjelde Skipenes, Ingrid Skåtun Hannestad, Rikke Sjumarken, Emma Thowsen Harloff, Kristin Skåtun Hannestad, Mia Andersen, Susanne Blydt Paulsen, Tuva Andersen, Sigrid Hardie, Sofie Blydt Paulsen, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff.


Artikkeltags