Agentene sloss om lillebroren til Calix

– Vi tapte den siste kampen, som avgjorde om vi kom til sluttspillet. Nedtur, men personlig har jeg hatt en god sesong, sier Bouna Black Ndiaye, som har stor pågang fra agenter etter endt college. Her er han for Nazarene sist sesong.

– Vi tapte den siste kampen, som avgjorde om vi kom til sluttspillet. Nedtur, men personlig har jeg hatt en god sesong, sier Bouna Black Ndiaye, som har stor pågang fra agenter etter endt college. Her er han for Nazarene sist sesong. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det gikk ikke så bra som jeg håpet med laget, men personlig har jeg hatt stor utvikling, sier Bouna Black Ndiaye (24), som nå er på vei mot proffspill i Europa.

DEL

Bouna Black Ndiaye har gått samme vei som hans mer kjente bror Calix, det vil si college i USA. Han har vært heldigere enn broren med skader, for Calix måtte takke nei til tilbud fra italiensk toppserie da han var ferdig på college. To korsbåndskader tillot ikke en slik belastning.

– Nå håper jeg Bouna får oppleve det jeg ikke gjorde. Og han er mer enn god nok. Han er ikke den krigeren og lederen som jeg var på banen, men fysikken hans og potensialet hans er jo på et nivå jeg bare kunne drømme om, sier Calix Black Ndiaye til BA.

Snitt over 20 poeng

Han har selvsagt fulgt med på brorens sesong for Northwest Nazarene University, og har sett en enorm utvikling.

– I høst lå han på samme nivå som i fjor, før han etter jul har tatt det hele opp til et nytt nivå. I siste halvdel har han lagt på over 20 poeng i snitt per kamp, noen kamper har han vært over 30. På dette nivået er det ekstremt, selv var jeg aldri over 30, sier byens kanskje mest kjente basketspiller.

– Bouna har nå tilbud fra minst ti agenter, forteller storebror.

Viktig agentvalg

– Jeg har vært veldig heldig, og har blitt kontaktet av mange agenter, bekrefter Bouna Black Ndiaye, som var en profil for Gimle før han forlot Bergen til fordel for USA for fire år siden.

— Det er agenter fra store agentfirma, og fra små. Så nå må jeg egentlig bare finne ut hva som er best for meg og min karriere: Enten signere med et mindre agentfirma, hvor jeg mest sannsynlig blir fokusert en god del på. Eller et stort firma, hvor fokuset på meg blir mindre, men de har flere kontakter og bedre «tilgang» i de forskjellige ligaene. Det blir ikke et lett valg, men målet er uansett en god og respektert liga i Europa, sier Bouna til BA.

De siste ti årene har faktisk Bergen produsert en del spillere som har gått veien via college i USA til proffspill. Den som kanskje har gjort det best, er den tidligere Frøya-spilleren Karamo Jawara, men nå kan lillebror Ndiaye bli den neste.

Høyere IQ enn Calix

– Fordelen til Bouna er fysikken. Han har en ekstrem spenst, hopper en meter uten tilløp, og så har vel verdens lengste armer, smiler Calix.

– I tillegg til en fantastisk atletisme, har han høy «basket-IQ», høyere enn meg, sier storebror.

– Målet er som sagt en god liga i Europa. Jeg er optimist i forhold til å «få napp», for denne siste sesongen føler jeg at jeg har virkelig klart å utvikle meg. Jeg har et mye større repertoar nå, sier Bouna Black Ndiaye.

Artikkeltags