Utvikling foran resultater

Sigrid Hardie i aksjon mot Høybråten lørdag formiddag.

Sigrid Hardie i aksjon mot Høybråten lørdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergen Elite vant bare to kamper i fjor, men innledet årets sesong med seier. Likvel er det prestasjonene, og ikke resultatene som står i fokus. 

DEL

– Jeg er den treneren som er opptatt av utvikling hos spillerne. Om spillerne utvikler seg, så utvikler laget seg. Jeg er opptatt av at vi hele tiden skal være bedre enn dagen før, sier Bergen Elite-trener Tanja Lacina etter 61-44 seieren mot Høybråten.

Kroaten har lang fartstid i utenlandske klubber og har også innløst spillerlisens for Bergen Elite, men nøyde seg med benketilværelse i sesongåpningen. 

Der fikk hun se sitt unge lag kontrollere i land en komfortabel seier.

– Det er godt å få den første seieren, men det er bare første kamp av sesongen. Det er fremdeles mye å gå på, mener Lacina.

Internasjonalt

Bergen Elite skriver på sin egen hjemmeside at de har som langsiktig mål å markere seg internasjonalt. Hårete mål for en klubb som bare vant to av 18 kamper forrige sesong.

På spørsmål om hvor langt unna de er å nærme seg det målet må Lacina trekke på smilebåndet. 

– Det er et veldig godt spørsmål, ler hun, før hun blir mer alvorlig.

– Det er veldig ambisiøst, men etter å ha spilt på internasjonalt nivå selv vil jeg si at jeg tror ikke vi er så veldig langt unna.

Bergen Elite-spiller Sigrid Hardie er klar på at de fremdeles er et lag i etableringsfasen.

Tanja Lacina, Bergen Elite-trener.

Tanja Lacina, Bergen Elite-trener. Foto:

– Vi har ikke så veldig mange forventninger annet enn at vi skal forbedre oss fra kamp til kamp, sier Hardie.

Selv var hun en av de som førte an mot Høybråten, og leverte åtte poeng, åtte assist og seks returer.

– Det var veldig gøy å spille igjen, og det var deilig med en seier, smiler 21-åringen. 

Kontinuitet

Bergen Elite har beholdt mye av laget fra i fjor. Det gjenstår bare å se om kontinuitet i spillergruppen og en ny treningshverdag med Tanja Lacina bærer fukter.

– Vi har fått flere spillere og vi trener mer. Det fungerer veldig bra med Tanja, så får vi se hvordan det blir når laget blir vant til å spille sammen og vi blir vant til hvordan Tanja vil vi skal spille, sier Hardie.  

Det er en drøy halvannen måned siden Lacina tok over roret i Bergen Elite. Inntrykket hun har gjort seg opp er at hun rår over et talentfullt spillermateriale. 

– Det er flotte jenter med et godt ferdighetsnivå. Det er det mentale det står på, men det er min jobb å sørge for at de utvikler seg der, avslutter Lacina.

Artikkeltags