Alexander Dale Oen skal begraves fra Blomvåg kirke i Øygarden.

– Jeg kan bekrefte at begravelsen skal holdes i Blomvåg kirke, sier Otto Harkestad, ordfører i Øygarden kommune.

Datoen for begravelsen er ikke bestemt.

Den lille hvite trekirken har 300 sitteplasser.

– Vi må ta høyde for at langt flere kommer til å møte opp for å ta farvel med Alexander. Hvordan vi skal løse dette, er ikke avklart, sier Harkestad, til BA.no.

ØYGARDEN KOMMUNE BETALER BEGRAVELSEN

Onsdag ble forslaget om å gi Alexander Dale Oen begravelse på statens regning avvist av Statministerens kontor. Nå vil hjemkommunen hans ta regningen.

– Det gjør vi som en honnør til Alexander, sier Harkestad (Ap), til BA.no.

  • Nyheter

I stedet blir han hedret med en krans fra Regjeringen.

IKKE SATT DATO

– Gravferden til Alexander blir utført på kommunens regning. I tillegg til at vi som enkeltmennesker og lokalsamfunn er i sorg, har denne saken også en praktisk side. Det er mye vi ikke vet om gravferden nå, men det viktigste er at det er familien som styrer den. Det skal være deres farvel med Alexander, samtidig som det er mange som ønsker å delta både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Harkestad.

Det er heller ikke fastsatt noen dato for begravelsen, men landslagslege Ola Rønsen har tidligere denne uken sagt at båren til Dale Oen er frigitt, og at den skal komme til Norge så raskt som mulig.

– FOLK ER I SJOKK

Ordfører Harkestad forteller om stor tilstrømning til kommunens kondolanseprotokoll som i går ble lagt ut på kommunehuset.

– Det er en helt spesiell steming i kommunen disse dagene. Alle er i sorg, lavmælte og alvorlige. Selv om Alexander ikke var så mye hjemme de siste årene, så hadde han en høy stjerne hos øygardsfolket, sier Harkestad.

Olav Martin Vik har selv vært ordfører i Øygarden gjennom mange år, og har fulgt Alexander Dale Oen tett.

– Vi er i en form for sjokk. Når en markant skikkelse som mange ser opp til, og som i tillegg bare var 26 år, dør, så føles det helt uvirkelig.

Les også: BA-blogger Johanne Magnus sin hyllest til svømmehelten.