Gå til sidens hovedinnhold

Bergen blir VM-kandidat

Artikkelen er over 9 år gammel

Blir Norges søkerby til sykkel-VM i 2016.

I dag klokken 14.00 avslørte Norges Cykleforbund at Bergen er byen som får stå på den norske søknaden om sykkel-VM i 2016.

– WOW!

Idrettsbyråd Gunnar Bakke (Frp) gliste fra øre til øre da han tok imot pressen på rådhuset.

– Pulsen går som om jeg skulle ha sprunget 1000-meter, men følelsen er fantastisk, sier Bakke.

Byrådsleder Monica Mæland (H) uttrykte forfjamselse:

– Jeg er litt sjokkskadet nå. Jeg fikk beskjeden i bilen i sted og tenkte «wow!», sier hun til BA.no.

– Det ligger mange tusen timer arbeid bak dette. Jeg er veldig stolt over alle som har bidratt i prosessen, sier Eirik Halvorsen, som har vært kommunens prosjektleder i søknadsprosessen.

– EN FEST

– Dette er fantastiske nyheter, og et utrolig bra valg av forbundet, sier bergenser og proffsyklist Stian Remme i Joker Merida til BA.no.

– Det er fortsatt en veldig lang vei å gå før det eventuelt blir et VM, men jeg tror nok det blir tatt en bitteliten fest enkelte steder i Bergen i dag.

«INTIMT OG KOMPAKT»

Forbundet grunngir avgjørelsen slik:

«Begrunnelsen for valget er at NCF anser Bergen som den byen som har best mulighet til å vinne frem som vertskapsby i en internasjonal konkurranse og dermed gir Norge størst mulighet for å bli tildelt VM i 2016. Bergen hadde det beste konseptet basert på evalueringskriteriene samlet sett og er ansett som det beste.

Start- og mål tenkt lagt på Festplassen i Bergen sentrum, noe som muliggjør et intimt og kompakt arrangement.

Konseptet gir også et grunnlag for et godt sportslig arrangement og en folkefest da løypene i all hovedsak er lagt i og rundt Bergen sentrum.

SLO STAVANGER OG DRAMMEN

I alt syv byer og steder søkte om å få være den norske søkerbyen. Trondheim, Sandefjord, Lillestrøm/Skedsmo og Kristiansand fikk allerede i oktober beskjed om at de ikke rakk opp. Dermed gjensto Bergen, Drammen og Stavanger.

Med sine forskjellige fordeler:

Bergen har den tyngste løypen, og en mer klassisk VM-løype. I tillegg er Bergen den største byen av de tre «finalistene», og er sannsynligvis også stedet som hadde gitt mest spektakulære TV-sendinger.

Stavanger har også en sentrumsnær løype, men oljebyens største fordel er nok nettopp det – alle oljeselskapene som befinner seg i byen. Det er attraktivt for sykkelsporten å kunne knytte til seg disse store næringslivsaktørene. Samtidig kan siddissene skilte med et noe bedre klima enn Bergen.

Drammens største fordel i kampen har vært nærheten til Oslo. Det betyr enkel reisevei, stor hotellkapasitet og kort reisevei for mange norske publikummere. Men nærheten til Oslo kan også være negativ, ettersom Oslo holdt VM i 1993, og det internasjonale sykkelforbundet ønsker å finne nye steder å arrangere VM.