Gå til sidens hovedinnhold

– Har ikke noen få, men 11.000 profiler

Artikkelen er over 4 år gammel

Bergen City Marathon har vokst seg gedigent på få år. Lørdag er festen i gang igjen, men hvor prestisjefullt er det å vinne hele greien?

Daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik, synes spørsmålet er interessant. Og gjengen i arrangørklubben har også drøftet det samme.

– Og det har vært en positiv overraskelse for oss å konstatere at prestisjen faktisk har blitt ganske stor. Mange topper også stafettlagene for å kjempe om gullet, sier han.

Og er rask til å tilføye:

– Det var jo egentlig ikke sånn vi hadde tenkt det, men det er flott at løpet også kan ha det elementet. Vi ønsker å legge til rette for at det skal være mulig å løpe fort.

Ingen pengepremier

Uansett er det mosjonisten som er fokuset. Mange løp, inkludert mosjonistarrangementet Stoltzekleiven Opp, satser på både bredde og topp. Enkelte rikskjente idrettsutøvere har mottatt kompensasjon for å stille, og slik promotere løpet og slå rekorder.

Slik er det ikke på Bergen City Marathon.

– Nei. Her må absolutt alle betale startavgift. Ingen slipper unna, og vi har ikke betalt én eneste utøver for å stille.

– Hvilke pengepremier er det til vinnerne?

Les også

Løpsrekord med et smil

– Ingen. Vi har flotte premier, det er vel en telefon og noe greier, men vi har ikke pengepremier. Det har vært veldig viktig for oss at dette skal være et løp for allmennheten, mosjonistene. Så er det flott å registrere at prestisjen i å vinne er til dels stor, men vi har ingen profiler vi ønsker å bære frem her. Vi har 11 000 profiler. Det er måten vi gjør det på, sier han.

Håper på Viking-gutt

I går hadde man passert 10.800 påmeldinger, så Gjelsvik sier at vi «trygt kan skrive 11.000 deltakere».

Gullene på maraton gikk i fjor til Kenneth Smeby (Vidar) og Åslaug Golf Kårdal (Lærdal). Gjelsvik har en hjemmefavoritt i TIF Vikings egen Sondre Øvre-Helland.

– Ja, vi heier selvfølgelig på ham, det må jeg innrømme! Men fest blir det – uansett hvem som vinner, smiler Gjelsvik.

– Så er oppfordringen min klar til alle sammen: Nyt dagen, hei frem alle som løper, bli med å skape folkefesten. Og bruk vettet med parkering og bilkjøring, ber han.

Bergen City Marathon

Går i lørdag av stabelen for femte gang.

Det forventes ca. 11.000 løpere fordelt på de ulike løpene: Maraton (ca. 800 løpere), halvmaraton (5000), bedriftsstafetten (4000), 5 km (1000) og barneløp (500).

Løypen går fra Bryggen og ut til Gamle Bergen, opp i Fjellveien som en følger inn til Svartediket, ned over Kronstad, ut over Møhlenpris til Nornes og inn til Bryggen. Runden løpes to ganger for hel maraton og en gang for halvmaraton.

 

Kommentarer til denne saken