Bergen ble utspilt på egen is

For Bergen handler det nesten bare om å avslutte sesongen med stil.

For Bergen handler det nesten bare om å avslutte sesongen med stil. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Comet tok en fullt fortjent seier i Bergenshallen søndag ettermiddag.

DEL

Det var en fartsfylt åpning på kampen, mellom to lag som åpenbart jaktet tre poeng. Bergen fikk kampens første virkelig gode mulighet. Benjamin Byrkjeland og Phillip Åman kom to mot en, mens sistnevnte maktet ikke å sette pucken i nettet.

Comet var ikke ufarlige. Haldenserne kom til flere gode skuddmuligheter, og fikk også kampens første mulighet i overtall. Simen Nielsen ble taklet stygt, mente Bergen, og lagkamerat Kim-Jørgen Steinsland tente på alle plugger. Han ble belønnet med to minutter i utvisningsboksen.

Hjemmelaget forsvarte seg godt, og slapp greit unna de to minuttene i undertallsspillet. Det var med like mange spillere på banen at Comet virkelig fikk presset rødtrøyene.

Kanonade og scoring

Med drøyt fire minutter igjen av 1. periode fikk gjestene til en skikkelig kanonade mot Bergen-buret. Dennis Smith viste keeperspill av høy klasse, og fikk avverget både én, to, tre og fire ganger i løpet av fire-fem sekunder. Rogalendingen, som sto en meget god kamp, hadde spilt på seg selvtillit.

Men det gikk ikke mer enn et par minutter før scoringen satt for bortelaget. Dennis Smith reddet først et skudd, men en Comet-spiller var først på returen, tok en æresrunde rundt målet, og satte pucken i buret etter mye om og men. En ganske fortjent ledelse til de hvitkledde.

Bergen kom mer med i 2. periode. Eirik Lavik hadde alle tiders mulighet til å utligne ti minutter ut i perioden, men fra to meter blåste Lavik pucken rett på keeper. Et par minutter senere var Phillip Åman på farten, men heller ikke han klarte å overliste Comets keeper.

Bortelaget Fredrik Pedersen pådro seg en idiotisk utvisning etter å ha dyttet en uvitende Simen Nielsen over ende. Bergen fikk to minutter i overtall, men klarte ikke å diske opp én eneste stor mulighet.

Comet doblet

Comet var nære ved å doble ledelsen seks minutter før 3. periode. Plutselig fikk Paulius Gintautas stå helt alene foran Dennis Smith, men Comet-spilleren klarte ikke å overliste keeperen.

Nummer to kom likevel et drøyt minutt senere. Bergen var passive i forsvar, og lot Markus Lindholm få vende opp foran mål. Vingen satte pucken over Dennis Smiths høyre skulder og opp i lengste kryss.

Bare sekunder etter scoringen fikk Bergen en ny mulighet i overtall, men akkurat som den første, gikk de påfølgende minuttene uten at Pål Erik Glomsaas menn klarte å skape det helt store.

Kampfakta

Bergen - Comet 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

1. divisjon ishockey. Bergenshallen.

Mål: 0-1: Fredrik Olsson (18.10), 0-2: Markus Lindholm (35.09), 0-3: Fredrik Olsson (59.49).

Skudd: 25-39 (4-16, 13-9, 8-14)

Utvisninger: Bergen: 4 x 2 min. Halden: 6 x 2 min.

Gjestene tok for seg

Bergen klarte aldri å legge det helt store trykket på gjestene i 3. periode, og ettersom minuttene gikk ble det stadig mer klart hvor poengene kom til å havne.

Comet var svært nære å gå opp til 3–0 syv minutter ut i perioden. Det var fullstendig kaos foran Dennis Smith, og ti spillere i røde og hvite drakter sto i en klynge og kjempet om pucken. Den havnet så på køllebladet til en Comet-spiller, men gjestene fikk ikke noe mer ut av det enn et klokkerent treff i metallet.

Comet la på til 3–0 på straffeslag elleve sekunder før slutt, og kunne legge tre ekstra poeng i bagasjen før hjemreise til Halden. Og det var det lite å si på. Østfoldingene ville klart mest, dominerte skuddstatistikken og var mest klinisk da det gjaldt. For Bergen handler det nesten bare om å avslutte sesongen med stil, og starte planleggingen av en ny sesong i 1. divisjon.

Artikkeltags