– BIK er et tog med en endestasjon

Robin Olsen Syversen (24) har til tross for alderen lang erfaring på toppnivå i Norge. I fjor lekte han på isen for et bunnlag. Nå skal han sørge for jubel i Bergenshallen, og blir pekt ut som en artist og poenggarantist av hovedtreneren.

Robin Olsen Syversen (24) har til tross for alderen lang erfaring på toppnivå i Norge. I fjor lekte han på isen for et bunnlag. Nå skal han sørge for jubel i Bergenshallen, og blir pekt ut som en artist og poenggarantist av hovedtreneren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Robin Olsen Syversen (24) er like rappkjeftet som en hvilken som helst bergenser. Og han skal skyte BIK opp mot eliten.

DEL

Bergen Ishockeyklubb sesongåpner i helgen med kamper mot Furuset lørdag og søndag kl 1615 i Bergenshallen.

Fredrikstad-gutten Olsen Syversen har fire sesonger bak seg i den norske eliteserien med spill for både Stavanger Oilers og Stjernen. Nå er han mannen som skal sørge for fyr i teltet – ja, eller bobler i Badekaret, da – når Bergen Ishockeyklubb denne sesongen satser hardere enn på årevis.

Med ferske kroner fra Stavanger-mannen Tore Christiansen og et «drafting»-samarbeid med lokomotivet i norsk hockey, Oilers, tror man på bedre tider.

Olsen Syversen er ikke i tvil.

– En artist

– BIK er et tog som har en endestasjon. Med det mener jeg at vi vet hvor vi skal. Det er planer om ny arena, og positive signaler fra sponsorer. Vi har noen toppspillere her som kan bidra. Jeg gleder meg utrolig, sa han til BA før fredagens trening.

24-åringen sto med nøyaktig 150 kamper i eliteserien før han vendte nesen til Sverige og Vimmerby i svensk 1. divisjon. Der sikret han 25 poeng på 41 kamper.

– Det gikk ikke like bra som jeg hadde håpet på, men det vil jeg si: Det var et vanvittig tempo der borte. Laget mitt hadde havnet på topp fire i eliteserien her hjemme, mener han.

Deretter spilte han i Kråkene i Moss i 1. divisjon forrige sesong. Fasit: 83 poeng på 36 seriekamper for bunnlaget.

– Det viser kapasiteten hans. Robin blir en artist i laget som kommer til å produsere poeng på løpende bånd, mener hovedtrener Pål Erik Glomsaas – kjent som en mann med snakketøyet i orden.

I østfoldingen har «Glomsen» fått en likemann.

Stor i kjeften

Olsen Syversen nådde rikspressen i 2013 da han ertet på seg halve Hockey-Norge.

– Jeg er ti ganger bedre enn mange av spillerne på landslaget. Jeg skulle vært tatt ut, ble han sitert på i svensk presse.

– Det var nok litt overdrevet, ler han om episoden nå.

– Men jeg kunne definitivt spilt i eliteserien om jeg ville. Greien er at jeg vil være på et lag som kan vinne noe, og det tilbudet har ikke dukket opp. Så ville Bergen ha meg, og valget var lett. Jeg har vært her i fire uker, og denne byen er jo helt nydelig. Jeg stortrives allerede!

Løperen har følgende lovnad før sesongstarten:

– Vi skal ikke gå av en eneste match uten å ha gitt 110 prosent. Den tiden er over i denne klubben, slår han fast.

«Glomsen» lover offensivt lag

Det var dagen før dagen i Bergenshallen fredag. En siste trening på is før alvoret er i gang. Forrige sesong endte med en 8. plass og oppsummeres med ett ord både i media og av klubben selv: Fiasko.

– Vi kan ikke være der igjen. Vi må ut og komme i en posisjon som gjør hockeyen populær. Da må vi spille en hockey som jager folk inn i hallen, og som skaffer oss nok poeng til å kjempe i toppen. Vi skal være med der oppe i kampen om kvalifisering. Vi skal kjempe opp topp fire, forteller Pål Erik Glomsaas.

– Tønsberg, Comet, Narvik og Ringerike har gått ut med opprykksambisjoner denne sesongen. Det vil du ikke få fra meg. Jeg sier ikke at vi ikke vil vinne, men nå har vi en plan i klubben som vi forholder oss til: Det er å rykke opp innen tre år. Det handler om å bygge organisasjon først, fortsetter han i trenerrommet mens han snører på seg skøytene.

Glomsaas har vært trener i BIK i en årrekke nå, og vært med på både opp- og nedturer. I sommer har det skjedd mye på kontorene: Fana-ildsjelene har gått inn i BIK, og Tore Christiansen har spyttet inn sponsormidler. Det har økt budsjettet kraftig, og BIK stiller med rundt 2,5 millioner kroner til rådighet denne sesongen.

Mangler finnene

BIK har signert to finner som er tiltenkt sentrale roller i laget. Centeren Anssi Köykkä-Luopa er i Bergen.

Problemet er at forbundet ikke har godkjent papirene hans ennå. De vil komme i orden i løpet av uken. Backen Atte Valli pådro seg et brudd i benet i sommer, og er ute i opptil tre måneder.

Det er usikkert hva klubben foretar seg. Alternativene er å erstatte ham eller vente på at han blir frisk.

Artikkeltags